FOLLOW US: facebook twitter

20ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Ζιζάνια φυτρώνουν σε όλο τον ντουνιά

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Προεόρτια του 20ου Φεστιβάλ Ολυμπίας από τα παιδιά του Πύργου και της Ηλείας

Τι γίνεται όταν τα «Ζιζάνια» ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 20 χρόνια του δικού τους φεστιβάλ; Οι ιδέες «πέφτουν βροχή», η δημιουργικότητα «χτυπά κόκκινο», η συμμετοχή είναι ενθουσιώδης και όλοι ζουν σε ένα ξέφρενο ρυθμό. Τα Ζιζάνια βγαίνουν στους δρόμους, χορεύουν, τραγουδούν, μεταμορφώνονται σε ένα σμήνος καλλιτεχνικής έκφρασης.

Με την εμψύχωση της Ομάδας Τέχνης Πάροδος, η οποία συμμετέχει για  δέκατη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μαθητές από το 1ο, 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το 6ο Δημοτικό της Αμαλιάδας, το Δημοτικό Ζαχάρως, το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, προσέγγισαν, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το τραγούδι για την επέτειο των 20 χρόνων του Φεστιβάλ σε στίχους της Μαρίας Μενεγάκη και μουσική του Γιάννη Σφυρή, και το παρουσίασαν σε μια μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή το πρωί στον Απόλλωνα.

Μετά από πολλές ώρες επικοινωνίας και δημιουργικής συνεργασίας, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, βγήκαν στους δρόμους της πόλης του Πύργου, σαν ασυγκράτητο ποτάμι, με μουσικές και τραγούδια, μεταδίδοντας την ξεχωριστή τους ενέργεια, σε μια διαδρομή μέχρι το Θέατρο Απόλλων, δράση που κινηματογραφήθηκε και θα αποτελέσει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, που θα προβληθεί στην τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ.

Στο δημιουργικό κομμάτι, οι χαρτόκουτες αρχικά ήταν παιγνίδι, που έγινε ρυθμός, αυτοσχεδιασμός και μετά με κόλλες, χρώματα και μπογιές τα παιδιά δημιούργησαν έναν τεράστιο τοίχο-παζλ από 52 κουτιά, που με την ολοκλήρωσή του έγινε ο «μεγεθυντικός φακός» της αφίσας της φετινής διοργάνωσης.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την καλλιτεχνική φροντίδα των μελών της Παρόδου Μαρίας Μενεγάκη,  Φαίης Κουφάκη, Μάρθας Τζαβάρα, Σοφίας Δράκου, Ελένης Καλογιάννη, Γιάννη Μπρουκλόγιαννη, Λεωνίδα Τσαγανού, Γιάννη Σφυρή και  του Γιώργου Μενεγάκη, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Πίτσικα.

Μέσα από την δράση αυτή αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η στενή σχέση που έχει το Φεστιβάλ με την εκπαιδευτική κοινότητα. Η συνεργασία των σχολείων και η συμμετοχή των παιδιών, στη δράση που φιλοξένησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή και αυτό οφειλόταν στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων καθώς και στην υποστήριξη του είχαν από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Ζέβλα.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Τσακριλής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος