FOLLOW US: facebook twitter

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους: 69 ταινίες από 47 χώρες στο διαγωνιστικό μέρος

Ημερομηνία: 02-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ανεβάζει… ταχύτητα, η διοργάνωση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους που διοργανώνεται για 20η συνεχή χρονιά στην Ηλεία με επίκεντρο τον Πύργο από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2017, καθώς πέρα από την όλη προετοιμασία είναι έτοιμο και το διαγωνιστικό πρόγραμμα των ταινιών.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Καλλιτεχνικού Δ/ντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου, φέτος στα διαγωνιστικά προγράμματα όλων των τμημάτων του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας συμμετέχουν 47 χώρες από όλον τον κόσμο που αντιπροσωπεύονται από 69 ταινίες.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι:
Αλβανία,  Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, /Βουλγαρία, /Μπουργκίνα Φάσο
Βραζιλία, /Καναδάς, /Κίνα, Κολομβία, /Κροατία, Τσεχία, Κύπρος, /Δανία, Εσθονία, /Γαλλία
F.Y.R.O.M, /Γεωργία, / Γερμανία, Ελλάδα, /Ουγγαρία, /Ισλανδία, Ινδία, Ιράν
, Ιράκ, Ιταλία, Ιορδανία, Μεξικό, Νορβηγία, Παλαιστίνη, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία
Κατάρ, Νότια Κορέα, /Ρουάντα, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία
Ολλανδία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

Σημαντικές ωστόσο θα είναι όπως κάθε χρόνοι και οι παρουσίες γνωστών κινηματογραφιστών και ανθρώπων του κινηματογράφου. Όπως έχει γίνει γνωστό, στον Πύργο από 2 ως 9 Δεκεμβρίου θα βρεθεί και η Αμερικανίδα Aude Cuenod, για να παρουσιάσει στο κοινό την πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία της Scrap Dolls, η οποία διαγωνίζεται στο Τμήμα Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους. Η διεθνής ακτινοβολία του Φεστιβάλ Ολυμπίας, εκφράζεται με την φυσική παρουσία των διαγωνιζομένων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Ιράν, τη Ρωσία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και δεκάδες άλλες χώρες.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Φεστιβάλ, θα προβληθεί και η ταινία Strawberry Days (Ημέρες Φράουλας) του Wictor Ericsson, Σουηδία 2017, 93 λεπτά, στο  Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας, 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, μια ταινία- γροθιά στο στομάχι, γυρισμένη στις.. Μανωλάδες της Σουηδίας!.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος