FOLLOW US: facebook twitter

20ο Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: «Ο δρόμος για τον δεύτερο ήλιο»

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και νέους, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με τίτλο «Ο δρόμος για τον δεύτερο ήλιο». Το αφιέρωμα προβάλλεται στον κινηματογράφο Ορφέα στον Πύργο και ξεκινάει από σήμερα το πρωί.

Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ο δρόμος για τον δεύτερο ήλιο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συνολικά 10 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους την μαθητική ζωή και εκπαίδευση και οι οποίες απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από τις ταινίες αυτές, οι 7 θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Διαπραγματεύονται μια σειρά ζητημάτων του σχολείου και της εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές του πλανήτη μέσα από το βλέμμα ευαίσθητων δημιουργών, οι οποίοι διερευνούν σε βάθος την εκπαιδευτική λειτουργία και αναδεικνύουν την πραγματική ουσία της παιδαγωγικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, οι ταινίες θέτουν ερωτήματα για την αποστολή του σχολείου αποκλειστικά ως χώρου μετάδοσης γνώσεων ή και της ουσιαστικής συμβολής του στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, περιγράφουν την επώδυνη διαδικασία επιλογής των αρίστων που οργανώνουν οι σύγχρονες κοινωνίες, αναδεικνύουν το ρόλο του σχολείου ως καταφυγίου ασφαλείας σε χώρες που βιώνουν πολιτικές αναταραχές, εξετάζουν την αντιμετώπιση ζητημάτων σχολικού εκφοβισμού μέσα από το διάλογο εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, προβάλλουν τη συμμετοχή των μαθητών σε παράλληλες δραστηριότητες για τη γνωριμία τους με την Τέχνη κ. ο.κ

 

Πρόγραμμα προβόλων

Τρίτη 5/12/2017

9:00-11:00

Η θυσία του Κόρτσακ

Σκηνοθεσία : Andrzej Wajda

Πολωνία- Γερμανία

11:00-13:00

Οι δρόμοι

Σκηνοθεσία: María Aparicio

Αργεντινή

Τετάρτη 6/12/2017

9:00-11:00

Τα παιδιά της κυρίας Κιτ

Σκηνοθεσία: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Ολλανδία

11:00-13:00

Ο μικρός χασάπης

Σκηνοθεσία: Florian Geyer

Γαλλία

 

Τα κορίτσια της Ουάγκα

Σκηνοθεσία : Theresa Traore Dahlberg

Σουηδία – Μπουρκίνα Φάσο – Γαλλία – Κατάρ

Πέμπτη 7/12/2017

9:00-11:00

Τραγουδώντας με τον «Angry Bird»

Σκηνοθεσία: Hyewon Jee

Ν.Κορέα

11:00-13:00

6A

Σκηνοθεσία: Peter Modestij

Σουηδία

Παρασκευή 8/12/2017

11:00-13:00

Η αποφοίτηση

Σκηνοθεσία: Claire Simon

Γαλλία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος