FOLLOW US: facebook twitter

2 νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ προς έκδοση ΦΕΚ

Ημερομηνία: 09-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Γράφει ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Εργασίας & Εκπαίδευσης, MSc, MA

Δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ όπου θα καθοριστούν και οι ημερομηνίες υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.asep.gr του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για τις προκηρύξεις 3Κ/2019 και 4Κ/2019 σύμφωνα με τις οποίες η κατάταξη θα πραγματοποιηθεί μόνο με βάση τα δικαιολογητικά που καταθέτουν οι υποψήφιοι.

Προκήρυξη 3Κ/2019

Η 3Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Κράτους (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Υπουργείο Υγείας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Λακωνίας (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Προκήρυξη 4Κ/2019

Η 4Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα δύο (62) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. – “EnterpriseGreece” (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Χρήσιμη Πληροφορία

Στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ που έχουν παρουσιαστεί σε αυτή τη στήλη μέχρι τώρα, οι θέσεις που περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις αφορούν είτε τακτικό προσωπικόείτε προσωπικό μεσχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Στην καθομιλουμένη τακτικός είναι ο μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και ΙΔΑΧ είναι αορίστου χρόνου.  Βασικές διαφορές είναι το καθεστώς ασφάλισης (διαφορετιστικό φορέα σφάλισης), η φύση της θέσης που υπηρετούν (οργανική θέση, πάγιες και διαρκείς ανάγκες) και ο τρόπος διακοπής της εργασίας (πιο εύκολα στην περίπτωση των ΙΔΑΧ). Παράλληλα οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατατάσσονται στη βαθμολογική κλίμακα της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν και έχουν ανάλογη μισθολογική εξέλιξη με το τακτικό προσωπικό.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο από δω και στο εξής, με βάση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο «Ενδυνάµωση Ανώτατου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθµισηΔηµόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις»ορίζεται ότι για τις προσλήψεις του πάσης φύσεως τακτικού και εποχικού προσωπικού φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, που διενεργούνται από την έναρξη ισχύος του νόμου, θα διενεργείται πολυετής και ετήσιος στρατηγικός προγραµµατισµός.

Περισσότερες Πληροφορίες

Γραφείο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων & Συμβουλευτική «exousiodotisi.GR»

Τηλέφωνο: 2622022114 email: exousiodotisi@gmail.com web: www.exousiodotisi.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος