FOLLOW US: facebook twitter

2ο Abelon Festival με blues, rock n roll και ένα ποτήρι ομηρικό κρασί!

Ημερομηνία: 23-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Μουσικές με θέα την Κοιλάδα του Ενιπέα στο Κτήμα Μπριντζίκη
Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

 

Τη μοναδική ακτινοβολία του ελληνικού καλοκαιριού απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου 2019 στο 2ο Abelon Festival   του Κτήματος Μπριντζίκη στο Λαντζόι, με τη  μοναδική θέα της Κοιλάδας του Ενιπέα του αρχαίου ποταμού – θεού από το υπέροχο υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ένα τόπο πολιτισμού και κουλτούρας για όλη την περιοχή, στις εγκαταστάσεις του πρώτου   “πράσινου” – ενεργειακά αυτόνομου Οινοποιείου στη νότια Ευρώπη.

Ακούστηκαν blues & rock n roll ύμνοι από το «νέο αίμα» της rhythm & blues μουσικής στην Ελλάδα, τους «Theo & The Boogie Sinners», με διασκευές ιστορικών κομματιών αλλά και τραγούδια από τη δισκογραφία τους και έτσι σηκώθηκε η αυλαία του 2ου Abelon Festival. Τη βραδιά «άνοιξε» ο  Dj Johnny Kintz με τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές του.

Στην κοιλάδα το ποταμού Ενιπέα, φύονται μερικές από τις  σπανιότερες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου στον κόσμο.

Εκεί βρίσκεται το  Κτήμα Μπριντζίκη, ένα από τα πιο σύγχρονα οινοποιία στην Ελλάδα, στο  οποίο διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι το «Abelon Festival», από το Plano Gruppo Events σε συνεργασία με τον Vox Fm 103.3.

Καλωσορίζοντας τους φίλους του Κτήματος Μπριντζίκη η κα Διονυσία Μπριντζίκη ευχήθηκε να απολαύσουν τις καλλιτεχνικές βραδιές, κυρίως μουσικές, διαφορετικού ύφους, τις οποίες επιμελήθηκαν με πολλή φροντίδα με τον σύζυγό της όντας μουσικοί οι ίδιοι,  οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και θα παρουσιαστούν στο όμορφο θέατρο του κτήματος στο Λατζόι  έως 4 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο.

Με την επίσκεψή του κάποιος για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις  του «Abelon Festival», του δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει  περισσότερο  τον χώρο του ιδιαίτερου αυτού και ενεργειακά αυτόνομου «πράσινου»  οινοποιείου, το οποίο διαθέτει εκτός από το θέατρο, αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, μια υπέροχη κάβα και χώρους φιλοξενίας. Η είσοδος είναι  ελεύθερη και υπάρχει κυλικείο με τα προϊόντα του οινοποιείου κρασιά  & μπύρες καθώς   στο καινούργιο εγχείρημα του κτήματος που είναι η δημιουργία ενός μικρού ζυθοποιείου. Μπύρα με χρώματα και γεύσεις από την Ολυμπία.

Στην αμπελόεσσα γη της Ηλείας ευδοκιμεί  η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας από την αρχαιότητα και σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής.

Το Κτήμα Μπριντζίκη βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και είναι μοναδικό από πολλές απόψεις: Είναι το «πράσινο» οινοποιείο της Ελλάδας, αφού είναι το μόνο ενεργειακά αυτόνομο, με φωτοβολταϊκό πάρκο στις στέγες του και σύστημα κλιματισμού (και για χώρους και για οινοπαραγωγή), εκμεταλλευόμενο το γεωθερμικό πεδίο, την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση και το περιβάλλον και γιατί κάποια από τα βιολογικά κρασιά τους παράγονται από σπάνιες ή σπανιότατες ποικιλίες (π.χ. τινακτορώγος, που το λευκό κρασί που δίνει αποτελεί το μοναδικό της ποικιλίας στην Ελλάδα –  ετικέτα «Ραψωδία 22»,  εμπνευσμένη από την αντίστοιχη ραψωδία του Ομήρου όπου αναφέρεται για πρώτη φορά η ποικιλία Τινακτορώγος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος