FOLLOW US: facebook twitter

2,5 τόνους ελαιόλαδο παρέδωσε η ΟΑΣΗ στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας 

Ημερομηνία: 29-03-2021 | Συντάκτης:
Ταξίδεψαν ως τη Θεσσαλία  για την παράδοση με επικεφαλής τον Θ. Βομπίρη και μέλη αγροτικών συλλόγων του νομού

Πάνω από δυόμιση τόνους ελαιολάδου παραδόθηκαν  στα σεισμοπαθή χωριά του Δαμασίου και της Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Θεσσαλίας από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Νομού Ηλείας, αφού έπιασε τόπο η σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει προ ημερών η ΟΑΣΗ ζητώντας από  αγρότες και αγροτικούς συλλόγους του νομού να συνδράμουν για την συγκέντρωση ελαιολάδου.

Οι αγρότες της Ηλείας ανταποκρίθηκαν λοιπόν στο κάλεσμα των συναδέλφων τους της Λάρισας, με τους οποίους έδωσαν και δίνουν κοινούς αγώνες για τα δίκαια αιτήματα τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Μάλιστα όπως αναφέρει το  paidis.com  που κάλυψε και το ρεπορτάζ, αγρότες της ΟΑΣΗ ταξίδεψαν με τα αγροτικά τους οχήματα εκατοντάδες χιλιόμετρα ώστε να φέρουν βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Η παράδοση έγινε παρουσία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Δαμασίου και Μέσοχωρίου του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας Θανάση Βομπίρη,  και μελών των αγροτικών τους συλλογών οι οποίοι συνοδευόταν από τον γραμματέα της ΕΟΑΣΝΛ Στ. Τσικριτσή και μέλη της ΕΟΑΣΝΛ μεταξύ των οποίων και ο διοικητικός του Α.Σ. Τυρνάβου Λεωνίδας Βασιλείου.

“Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα πέρα από τους κοινούς αγώνες δείχνει την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας μπροστά σε τέτοιες φυσικές καταστροφές και το επόμενο διάστημα θα σταλθεί βοήθεια και από άλλες περιοχές της χώρα μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικριτσής.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Θανάσης Βομπίρης από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εμείς καλέσαμε τον κόσμο της Ηλείας, κυρίως τους αγρότες να αποδείξουμε ότι είμαστε αλληλέγγυη στους σεισμοπαθείς του δήμου Ελασσόνας. Ο κόσμος της Ηλείας ανταποκρίθηκε, φέραμε μια σημαντική ποσότητα ελαιολάδου και διάφορα αγροτικά προϊόντα, έτσι όπως και σε μας σταθηκε ο κόσμος με τις φωτιές του 2007 και θεωρήσαμε χρέος μας να κανουμε κι εμείς το ιδιο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος