FOLLOW US: facebook twitter

2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Συμμετέχουν 14 χορωδίες και 485 χορωδοί από όλη την Ελλάδα

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Και νέα τραγούδια ετοιμάζει η Μικτή Χορωδία Πύργου για την συμμετοχή της στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ολυμπίας

 

8-9 Ιουλίου 2017 η Μικτή Χορωδία Πύργου διοργανώνει στο θεατράκι του Δρούβα

Αφιερωμένο στον φιλόσοφο Παναγιώτη Κονδύλη από την Ολυμπία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από την Μικτή Χορωδία Πύργου για την διοργάνωση του 2ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7,8 και 8 Ιουλίου στο γραφικό και ατμοσφαιρικό θεατράκι του Δρούβα με την συμμετοχή 14 χορωδιών και συνολικά 485 χορωδών από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο, το οποίο παράλληλα θα συμβάλει θετικά και στην τοπική οικονομία αφού οι περισσότεροι από τους χορωδούς θα παραμείνουν στην Ολυμπία δύο και τρεις ημέρες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Μικτής Χορωδίας Πύργου η οποία θα κάνει μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση και με νέα τραγούδια τα οποία διδάσκονται τώρα από τον μαέστρο κ. Θοδωρή Παναγόπουλο, ο οποίος μάλιστα κάλεσε όλους τους Ηλείους να παρακολουθήσουν την τριήμερη εκδήλωση καθώς η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.  Αρωγοί και συνδιοργανωτές αυτής της προσπάθειας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Ιωάννα Τζουανοπούλου, το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στον μεγάλο φιλόσοφο και συγγραφέα από την Αρχαία Ολυμπία Παναγιώτη Κονδύλη με πρόταση του πρώην προέδρου της Χορωδίας κ. Τάσου Παυλίδη, γιατί όπως τόνισε εκτός από το τραγούδι τους ενδιαφέρει να προβάλλονται  και «οι άνθρωποι που τολμούν». Και ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώτης Κονδύλης όπου θα υπάρξει ένα ειδικό αφιέρωμα για την ζωή και το έργο του.

Αφιερωμένο στον φιλόσοφο Παναγιώτη Κονδύλη από την Ολυμπία θα είναι το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Π. Κονδύλης γεννήθηκε στο Δρούβα Ολυμπίας το 1943, το 1991 πήρε το βραβείο Γκαίτε στη Γερμανία με μια μεγάλη πορεία και ένα τεράστιο έργο και επιθυμία της Χορωδίας είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι Ηλείοι έναν διακεκριμένο συμπατριώτη τους.

Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας θα ανοίξει η Μικτή Χορωδία Πύργου που όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος θα παρουσιάσει τραγούδια που έχουν ήδη μάθει και κάποια που αυτή τη στιγμή μαθαίνουν, όπως ένα παλιό Ρώσικο τραγούδι τους «Γερανούς», τους οποίους στίχους έχει μεταφράσει ο Γιάννης Ρίτσος και έχει τραγουδήσει η Μαργαρίτα Ζορμαλά. Επίσης το «Πρωϊνό τραγούδι» του Σταύρου Ξαρχάκου που υπάρχει σε μια μόνο εκτέλεση του 1968 με τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Η Χορωδία Ναυπλίου θα τραγουδήσει και φέτος στο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Ολυμπίας  

 

Το πρόγραμμα του 2ου Χορωδιακού Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Την Παρασκευή  το πρόγραμμα θα ανοίξει η Μικτή Χορωδία Πύργου και θα ακολουθήσουν  το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου(Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ(Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης(Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης).

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ  θα συμμετέχουν  δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, (Διεύθυνση:Gil Gourdier Leroy), η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας(Διεύθυνση: Δημήτρης Κοντογιάννης), η χορωδία των εργαζομένων της  τράπεζας Πειραιώς (Διεύθυνση: Μ. Παπαπέτρου) και η πολυφωνική χορωδία Πατρών(Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός).

Στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το «παρών» η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Ιωάννα Τζουανοπούλου,  ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γαβριλιάδης, η Καίτη Ρήγα- Μπακοπάνου γραμματέας της Χορωδίας και ο μαέστρος Θοδωρής Παναγόπουλος.  

Την τρίτη μέρα την Κυριακή θα πάρουν τη σκυτάλη άλλες 4 χορωδίες, η χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας(Διεύθυνση:Δ. Πάντος), η χορωδία VOCAL Πάτρας(Διεύθυνση Κατερίνα Πολυμενάκου), η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» (Διεύθυνση: Δημήτρης Γαζής) και η χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας (Διεύθυνση : Ηλίας και Φίλιππος Παπαδόπουλος)

Θυμίζουμε ότι το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ είχε γίνει πέρυσι στην Ολυμπία, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων θεατών και έτσι μπήκαν τα θεμέλια για την θεσμοθέτησή του εκ μέρους της Μικτής Χορωδίας Πύργου που φέτος θα το διοργανώσει για δεύτερη χρονιά.

Η ώρα έναρξης των συναυλιών κάθε μέρα είναι 08:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος