FOLLOW US: facebook twitter

2ο Φεστιβάλ Γιόγκα στο Κτήμα Ηλιοστάσι στον Πύργο: Τρεις μέρες αφιερωμένες στη γιόγκα τη χαλάρωση και την ευεξία!

Ημερομηνία: 26-06-2018 | Συντάκτης:

Με πολλές συμμετοχές ανθρώπων κάθε ηλικίας και ένα καστ εξαιρετικών δασκάλων γιόγκα, διαλογισμού και εναλλακτικών θεραπειών που μοιράστηκαν μαζί τους την γνώση και την πολύχρονη εμπειρία τους, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 2ο Φεστιβάλ Γιόγκας, Υγείας και Ευεξίας που πραγματοποιήθηκε 22-23- και 24 Ιουνίου στον υπέροχο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο κτήμα Ηλιοστάσι στον Πύργο.

Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν μια μοναδική εμπειρία τριών ημερών που είχε σαν στόχο να αναζωογονήσει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή τους, ιδανικό για ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε πρώτη επαφή ή να εμβαθύνουν στην παράδοση και τα συστήματα της Yoga, του Διαλογισμού και των Εναλλακτικών Θεραπειών. Απώτερος στόχος της γιόγκα είναι η εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Δεν το πιστεύεις ότι μπορείς να το καταφέρεις, αν δεν δοκιμάσεις, αν δεν το νιώσεις μέσα σου και αυτό ακριβώς έκαναν εκείνοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, γιατί υπήρχαν και οι περσινοί μαθητές που περίμεναν με ανυπομονησία την δεύτερη διοργάνωση.

Στον φιλόξενο και ειδυλλιακό χώρο του Κτήματος Ηλιοστάσι οι οικοδεσπότες, η κ Εύη Χρονοπούλου και οι συνεργάτες της, εμπνευσμένοι από την μεγάλη επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης που είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις, έκαναν τα αδύνατα- δυνατά έτσι ώστε η τριήμερη γιορτή της Γιόγκα, πρωτόγνωρο γεγονός για την περιοχή μας, να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου θεσμού για την πόλη μας, που μπορεί να καταστήσει τον Πύργο τόπο προορισμού για όσους ασχολούνται με την γιόγκα, από όλον τον κόσμο. Συνολικά 28 δάσκαλοι και 56 εργαστήρια, διαλέξεις και σεμινάρια με  διαλογισμούς, Yoga classes, ομιλίες, Ηχοθεραπεία με Γκονγκ, Kirtan Concert κ.α ήταν στην διάθεση των συμμετεχόντων ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Κάθε γωνιά του Κτήματος, φιλοξενούσε και ένα διαφορετικό γεγονός.  Παράλληλα, πέρα από τα κλειστά masterclasses, πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπως η προβολή της ταινίας “FindingHappiness”, ένα ντοκιμαντέρ για έναν πνευματικό τύπο Γιόγκα σε συνεργασία με την ομάδα διαλογισμού Kriya Yoga – SRF Καλαμάτας  , Ananda Yoga, ένα εργαλείο πνευματικής ανάπτυξης, συναυλία Kirtan με τους AdiShakti και την Κυριακή το απόγευμα το Εργαστήρι Χορού με τον Κώστα Γεωργίου.

Η ομορφιά και η ηρεμία του φυσικού τοπίου στο Κτήμα Ηλιοστάσι, προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και σαφώς τις ιδανικές συνθήκες για την επαφή και την ενασχόληση με την γιόγκα.

Ο επίλογος της μεγάλης γιορτής της γιόγκα, γράφτηκε με ενθουσιασμό από όλους, διοργανωτές, συμμετέχοντες και δασκάλους που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος