FOLLOW US: facebook twitter

2ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στη Μανωλάδα: Μαγείρεψαν όλου του κόσμου τα καλά!

Ημερομηνία: 20-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ένα εντυπωσιακό δείγμα της τοπικής γαστρονομίας της περιοχής μας, με πλούτο παραδοσιακών γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων, είχαν την ευκαιρία να γευτούν εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου, στο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΊΑΣ που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της  Μανωλάδας με ζωντανή ορχήστρα από το συγκρότημα Action!  Το Φεστιβάλ έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αρχαία Υρμίνη» και του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ ο πλούσιος μπουφές ήταν μια εθελοντική  προσφορά των γυναικών της Μανωλάδας.

Στην κεντρική πλατεία στήθηκαν μεγάλοι μπουφέδες με δεκάδες ταψιά παραδοσιακών φαγητών  που αντιπροσωπεύουν την τοπική γαστρονομία και την ελληνική κουζίνα, κρέατα και πουλερικά σε διάφορες εκδοχές, πίτες χωριάτικες όλων των ειδών, παστίτσιο, μουσακάδες, γεμιστά, ότι μπορεί να βάλει ο νους σου, σε απίστευτες ποσότητες και ποικιλία για όλα τα γούστα, όπως και γλυκίσματα κάθε είδους  για να σερβιριστεί όλος ο κόσμος και οι επισκέπτες. Οι χρυσοχέρες γυναίκες της Μανωλάδας, απέδειξαν τι σημαίνει καλό παραδοσιακό φαγητό και γευστική απόλαυση και βεβαίως τι σημαίνει Ηλειακή φιλοξενία. Η βραδιά εκτός από το πλούσιο φαγητό και τα κεράσματα, περιελάμβανε ζωντανή μουσική, απίστευτο κέφι. χορό και γλέντι μέχρι το πρωί και ο κόσμος πέρασε ένα υπέροχο βράδυ στη Μανωλάδα.

Να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το 2ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και με οδηγό την εμπειρία από το περσινό 1ο Φεστιβάλ, διοργανωτές και εθελοντές που ανέλαβαν και το μεγαλύτερο κομμάτι της βραδιάς, έδωσαν κυριολεκτικά τα ρέστα τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δίχως άλλο, το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας της Μανωλάδας, αυτή τη στιγμή αποδεικνύει ότι κρατά σε αυτόν τον τομέα τα σκήπτρα στην Ηλεία και στόχος είναι να γίνει θεσμός, καθώς μπορεί να συνδυάσει τον πλούτο της τοπικής γαστρονομίας με την τουριστική προβολή του τόπου μας και βεβαίως την αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών, αγροτικών και ζωϊκών προϊόντων που βρίσκονται σε αφθονία και της μαγειρικής δεινότητας των γυναικών της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος