FOLLOW US: facebook twitter

2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας το Σάββατο στον Πύργο απο το ΙΕΚ Σμαρνάκη και το ΕΒΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 09-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

gastronomia-festival-2o-pyrgos1

Από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθηνών παραρτήματος Ηλείας , το ΙΕΚ Σμαρνάκη και το ΕΒΕ Ηλείας

Γιορτή γευσιγνωσίας, ένα γαστρονομικό ταξίδι με πολλές εκπλήξεις που θα απολαύσει ο κόσμος, υπόσχεται το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην κεντρική πλατεία Πύργου από την Λέσχη Αρχιμαγείρων, το ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ και το Επιμελητήριο Ηλείας.

gastronomia-festival-2o-pyrgos

Στην μεγάλη αυτή γιορτή γαστρονομίας, τα τηγάνια θα πάρουν «φωτιά» με live show μαγειρικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων με τους καταξιωμένους σεφ της  θα μαγειρέψει για τους μικρούς της φίλους, ενώ θα γίνει και διαγωνισμός μαγειρικής και παρουσίαση μαθητών από τα ΙΕΚ Σμαρνάκη και τους καθηγητές τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας, θα γίνει παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, ενώ η διατροφολόγος – διαιτολόγος Μαρία Χριστακοπούλου θα μιλήσει για την μεσογειακή διατροφή και την διατροφή των παιδιών στο σχολείο. Την εκδήλωση θα ανοίξει με παραδοσιακούς χορούς ο Λαογραφικός μουσικοχορευτικός Όμιλος Πύργου «ΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ», ενώ ο επίλογος θα γραφτεί με βραβεύσεις και επαίνους για την τελετή λήξης.

gastronomia-festival-2o-pyrgos-mageiroi

Με δεδομένη την περσινή επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2016 με την προοπτική τότε να γίνει θεσμός- και έγινε τελικώς- θεωρείται σίγουρο ότι η Γιορτή γευσιγνωσίας του Σαββάτου, θα ξεπεράσει την πρώτη διοργάνωση και θα στηριχθεί από τον κόσμο της πόλης. Επίσης είναι μια μοναδική ευκαιρία για να προβληθούν τα τοπικά μας προϊόντα, αλλά και να γνωρίσουν οι πολίτες την κατάρτιση και εκπαίδευση που προσφέρει στους σπουδαστές του το ΙΕΚ Σμαρνάκη στον τομέα της μαγειρικής. «Βοηθοί» των σεφ, θα είναι και πάλι μικρά παιδιά, που θα φορέσουν τις ποδιές τους και θα μυηθούν στα μυστικά της μαγειρικής.

gastronomia-festival-2o-pyrgos-mageiroi-1

Το πλήρες πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας έχει ως εξής:

10.00 πμ Έναρξη- παραδοσιακοί χοροί από το Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Πύργου ΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ

10.30 πμ Διαγωνισμός και παορυσίαση μαθητών του ΙΕΚ Σμαρνάκη με τους καθηγητές τους

12.00 πμ Ομιλία για την μεσογειακή διατροφή καθώς και για την διατροφή των παιδιών στα σχολεία από την Διατολόγο0 ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟ Μαρία Χριστακοπούλου.

12.πμ Ομιλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ Σμαρνάκη

11-12 πμ Η Λέσχη Αρχαιμαγείρων μαγειρεύει με τους μικρούς μας φίλους

10-1.3- μμ Παρουσίαση τοπικών προϊόντων από το Επιμελητήριο Ηλείας

1.30-2.30 μμ Απονομές, βραβεύσεις και τελετή λήξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος