FOLLOW US: facebook twitter

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κομμωτικής στον Πύργο: Ενωμένοι οι κομμωτές για τα προβλήματα του κλάδου

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Στον Πύργο και στο ξενοδοχείο Marily, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κομμωτικής, έδωσαν την Κυριακή ραντεβού οι κομμωτές της Ηλείας καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη τους από την Κλαδική Ομοσπονδία. Μέρα γιορτής και δημιουργίας ταυτόχρονα, αφού πέρα από την κοπή της πίτας τους, την παρουσίαση χτενισμάτων και δημιουργιών κομμωτικής, παρουσιάστηκαν και τα προβλήματα του κλάδου. Το παρών στο Συνέδριο,  έδωσε μάλιστα ο Ηλείος υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης  που χαιρέτισε τις εργασίες κομμωτών και κουρέων της Ηλείας και τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή για να συζητήσουν μαζί του τα θέματα που τους απασχολούν.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισαν η πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Ελλάδος Μαρία Σωτηροπούλου και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Σωματείου της Ηλείας Γιάννης Διονυσόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για το μέλλον του κλάδου και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους που δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από την κρίση.

Η κ. Σωτηροπούλου στην εισήγησή της αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα και τα ανοιχτά θέματα του κλάδου των κομμωτών όπως το θέμα της αναβάθμισης του επαγγέλματος της κομμωτικής και της εισαγωγής του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την βελτίωση της διδακτικής ύλης στα ΙΕΚ και στην ενίσχυσή τους. Από τον κ. Διονυσόπουλο τέθηκε το σοβαρό θέμα της «πειρατικής κομμωτικής» που δεν έχει παταχθεί  και το οποίο έχει κατ’ επανάληψη συζητηθεί, γιατί δημιουργεί οικονομική αιμορραγία για τους επαγγελματίες κομμωτές.

Ο κ. Μπαξεβανάκης δεσμέυτηκε ότι όσον αφορά τις εξετάσεις πιστοποίησης, αυτές θα γίνουν το καλοκαίρι αφού ξεπερνιούνται σιγά σιγά τα προβλήματα που υπήρχαν ενώ για το αίτημα της ένταξης της Κομμωτικής στην  Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με τον Υπουργό τον κ. Γαβρόγλου. Την πίτα των κομμωτών ευλόγησε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ενώ τυχερή του φλουριού ήταν η κομμώτρια κ. Λίτσα Σκασίλα.

Ακολούθησε το δημιουργικό και καλλιτεχνικο μέρος του Συνεδρίου με εντυπωσιακά χτενίσματα από δύο διακεκριμένους κομμωτές, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Καλλιτεχνικού Τμήματος της ΚΟΚΚΚΕ Βασίλη Πολίτη και Ισίδωρο Ρούσσο και επίδειξη μακιγιάζ από την αισθητικό Γωγώ Δανίκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος