FOLLOW US: facebook twitter

2ο Πανελλήνιο Βραβείο για την ταινία του 3ου Γυμνασίου Πύργου: «Μην κλαίς γιέ μου, θα τα λέμε στο messenger»

Ημερομηνία: 22-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο, για την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν με τίτλο «Μην κλαίς γιέ μου, θα τα λέμε στο messenger» απέσπασαν οι μαθητές της β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που διοργάνωσε στο πλαίσιο της καμπάνιας της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο διαγωνισμός έγινε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είχε τίτλο «No Smoking Story».

Η βράβευση των μαθητών της β’ τάξης: Ειρήνης Πυλαρινού, Ανδρέα Παναγόπουλου, Λένιας Τζιραχου, Αναστασίας Σμαρνάκη, Αντωνίας Φραγκογιαννοπούλου, Νίκου Σιδέρη και Χρήστου Χαμάκου με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Ανδριάνα Ηλιοπούλου και Νέλλη Γεωργούλια, φιλολόγους, έγινε παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας παιδιών, γονέων και καθηγητών, το πρωί της Κυριακής στο Μικρό Παλλάς στην Αθήνα.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) και στόχευε στην ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα και το πρωί της Κυριακής, βραβεύτηκαν με τιμητικό έπαινο το σύνολο των συμμετεχόντων με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου, να κερδίζουν επάξια το 2ο από τα τέσσερα συνολικά βραβεία για τις καλύτερες ταινίες, από την Κριτική Επιτροπή.

Οι 4 καλύτερες ταινίες Γυμνασίων και Λυκείων έλαβαν και χρηματικό έπαθλο με έξοδα της ΕΚΕ.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο μαθητής Νίκος Σιδέρης, εκ μέρους όλης της ομάδας επισήμανε ότι η διαδικασία του να φτιάξουν ταινία, μπορεί να ήταν δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά αυτό που δε θα ξεχάσουν ποτέ, είναι το πόσο διασκέδασαν αλλά και τις εμπειρίες που απεκόμισαν. «Έπρεπε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, να καταφέρουμε να περάσουμε στους θεατές ένα αντικαπνιστικό μήνυμα και το πετύχαμε! Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία που μας έδωσε την ευκαιρία μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό να αναδεχθούμε καθώς και τις κ.κ. Ανδριάνα Ηλιοπούλου και Νέλλη Γεωργούλια που χωρίς την εμψύχωση τους δεν θα είχαμε θάρρος να συνεχίσουμε».

Η κ. Ηλιοπούλου, εκ μέρους και της κ. Γεωργούλια, ευχαρίστησε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την ευκαιρία που τους έδωσαν να δουν πίσω από μια κάμερα τον κόσμο που είναι και η καθημερινότητα τους. «Ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να βρούμε μουσικές που ακούμε για να τις μοιραστούμε με άλλους, πιο μακρινούς, έξω από το δικό μας περιορισμένο επαρχιακό κόσμο. Και θέλω να πω ακόμη ότι μόνο αν φτιάχνουμε ταινίες στα σχολεία, που θα τις ντύνουν τα παιδιά με μουσικές που αγαπούν μόνο έτσι μπορεί να ελπίζουμε έστω και σε έναν εν δυνάμει λιγότερο καπνιστή στο μέλλον».

Οι δημιουργοί της ταινίας: Πέρασαν μήνυμα για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος

«Αυτό που ξεκίνησε σαν μία ιδέα κατέληξε τώρα με δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Νιώθουμε χαρούμενοι που το έργο μας, για το οποίο μοχθήσαμε, αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε από το κοινό. Νιώθουμε περήφανοι εκπροσωπώντας όχι μόνο το σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου, αλλά και τον νομό μας, Ν. Ηλείας. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε μέσω αυτής της διαδικασίας είναι ανεκτίμητες, το σημαντικότερο όμως είναι ότι δημιουργώντας αυτή την ταινία περάσαμε καλά» δήλωσαν οι έφηβοι δημιουργοί της ταινίας και πρόσθεσαν πως «Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε είναι οι ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος, όχι μόνο στον καπνιστή, αλλά και στους γύρω του. Επικεντρωθήκαμε στα συναισθήματα του γιου που βιώνει έντονα την απώλεια του καπνιστή πατέρα. Σκοπός της ταινίας είναι να αποθαρρύνει τους καπνιστές και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, αποτρέποντας τον από το να ξεκινήσει αυτήν την επιβλαβή συνήθεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος