FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου την Δευτέρα

Ημερομηνία: 22-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Πραγματοποιήθηκε τελικά η εξ αναβολής εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Πύργου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου. Ως γνωστόν, το γυμναστήριο του  σχολείου μας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και για λόγους ασφαλείας δε λειτουργεί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εισαγωγή στα γεγονότα  από τις μαθήτριες Μπαρτζιώτη Μαρισόφη και Παναγιωτακοπούλου Άντα. Ακολούθησε προβολή βίντεο – χρονικού, ένα βίντεο που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της εκδήλωσης, το οποίο αναφέρεται όχι μόνο στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, αλλά συσχετίζει τα γεγονότα με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τη διεθνή συγκυρία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές Αναγνωστόπουλος  Νεοκλής  και Νταϊντένωφ Γεώργιος απήγγειλαν αποσπάσματα από το μνημειώδες ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη: «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος». Κατόπιν προβλήθηκε βίντεο με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και συγγενών των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Λόγω ασθενείας του ενός από τους δύο μαθητές-ηθοποιούς δεν παρουσιάστηκε το σατιρικό σκετς «Γεώργιος Παπαδόπουλος».  Ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου (Πότε θα κάμει ξαστεριά, Ν. Μαμαγκάκη – Όταν σφίγγουν το χέρι, Μ. Θεοδωράκη – Ο λεβέντης – Μ. Θεοδωράκη (Τραγούδησε η Μπαρρέ Ανδριανή)- Κάποτε θα ΄ρθουν, Π. Σιδηρόπουλου – Σιγά μην κλάψω, Γ. Αγγελάκα).

Τη σχολική χορωδία απαρτίζουν οι μαθητές: Συριοπούλου Βασιλεία, Σαρλάμη Ζέτα, Μπαρρέ Ανδριανή, Ντερβίση Αντέλα, Νικητόπουλος Χρήστος, Κοιλιομενιάτη Γεωργία, Γιαννοπούλου Διονυσία, Ποϊραζίδη Νίκη, Χρονοπούλου Δώρα, Σταυροπούλου Βασιλεία, Χρυσάνθου Ειρήνη, Αργυρίου Μαρίλια, Ζορμπά Ειρήνη, Ανδριοπούλου Μαριδώρα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Βαμβακά Φωτεινή, Βερμέ Διονυσία, Γιάνναρου Εύη.

Με μουσικά όργανα συνόδευσαν τη χορωδία οι μαθητές: Κουρέας Παναγιώτης με κρητική  λύρα, Λιάβας Παναγιώτης με  ηλεκτρική κιθάρα, Μπακάλης Γιώργος με μπουζούκι και Γιαννόπουλος  Βασίλης με τύμπανα. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Αναστοπούλου Εύη , Μπόκιου Ανδριάνα και Παλαιολόγου Έλενα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πύργου, κ. Γεώργιος Κομιώτης,  ευχαρίστησε τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, κ. Γεώργιο Μπίρμπα, για την παραχώρηση του θεάτρου του σχολείου του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος