FOLLOW US: facebook twitter

2η συνάντηση ERASMUS+ στην Ιταλία-Συμμετείχε το 2ο γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Τέσσερις εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου ταξίδεψαν στην Battipagliaτης Νότιας Ιταλίας, στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς συνάντησης εκπαιδευτικών και μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Γύρισαν γεμάτοι εντυπώσεις από την φιλοξενία και την συνεργασία με τους ιταλούς εταίρους.  Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και παρουσιάστηκαν οι εργασίες όλων των αποστολών, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της συντονίστριας χώρας που είναι η Ελλάδα. Τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος της πόλης ο οποίος διάβασε την επιστολή του Δημάρχου της πόλης μας Γαβρίλης Λιατσής και έγιναν ανταλλαγές δώρων.

Το πρόγραμμα που είχε οργανώσει και επιμεληθεί η Ιταλία ως χώρα υποδοχής, περιελάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και περιηγήσεις σε σημαντικές πόλεις της Ν. Ιταλίας. Συγκεκριμένα, οι ξένες αποστολές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Paestum όπου είναι εμφανέστατη η παρουσία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και πνεύματος. Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά τα ρωμαϊκά ερείπια της Πομπηϊας που χτίστηκε τον 5ον αιώνα π.χ. από τους Ελληνες στους πρόποδες του Βεζούβιου και είναι στην λίστα των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Περιηγήθηκαν στην κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη του Σαλέρνο, γνωστή για την μεσαιωνική ιατρική σχολή της. Επίσης επισκέφθηκαν την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, τη Νάπολη με το CastelloNuovo, την PiazzadelPlebiscito και το μεγάλο ιστορικό της κέντρο με τα μεγαλειώδη αρχιτεκτονικά της κτίρια.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις οικογένειες των ιταλών συμμαθητών τους, γνώρισαν από κοντά την καθημερινότητα της ιταλικής ζωής, εκπαίδευσης και κουλτούρας και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Συμμετείχαν σε εργαστήρια πίτσας και κεραμικής όπου δημιούργησαν υπέροχα κεραμικά αντικείμενα.

Οι ιταλοί εταίροι καλωσόρισαν και αποχαιρέτισαν τις ξένες αποστολές με εντυπωσιακές τελετές που περιελάμβαναν χορούς, παραδοσιακά και σύγχρονα ιταλικά τραγούδια καθώς και ανταλλαγή  δώρων, δίνοντας την σκυτάλη στην Βουλγαρία για την επόμενη διεθνή συνάντηση εκπ/κών και μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος