FOLLOW US: facebook twitter

2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων…

Ημερομηνία: 13-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

gastronomia-2festival-purgos-smarnaki-eve-lesxi-arximageirwn8

Με επιτυχία και συμμετοχή το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πλατεία Πύργου από το ΙΕΚ Σμαρνάκη, την Λέσχη Αρχιμαγείρων  και το ΕΒΕ Ηλείας

Μπορεί  ο καιρός να μην ήταν ο απόλυτος σύμμαχος του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία το Σάββατο, από την Λέσχη Αρχιμαγείρων και το ΙΕΚ Σμαρνάκη με την συμβολή του Επιμελητηρίου Ηλείας, ωστόσο δεν στάθηκε και εμπόδιο για την προσέλευση του κόσμου, καθώς η άρτια οργάνωση και πολυήμερη προετοιμασία για το εξαιρετικό αυτό γαστρονομικό γεγονός που έχει γίνει πλέον θεσμός, ήταν και το διαβατήριο για την επιτυχία του.

 

gastronomia-2festival-purgos-smarnaki-eve-lesxi-arximageirwn6

Από τις 10 το πρωί, η κεντρική πλατεία Πύργου, κατακλύστηκε από γαργαλιστικές μυρωδιές σε ένα  ζωντανό show μαγειρικής όπου τα τηγάνια  πήραν «φωτιά» από αναγνωρισμένους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων  και βοηθούς τους που ετοίμασαν εδέσματα γκουρμέ, καθώς και μαθητές της σχολής Μαγειρικής Τέχνης των ΙΕΚ Σμαρνάκη. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας, πέρα από τις κουζίνες, υπήρχε και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Ηλείας με φροντίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας αλλά και των ίδιων των τοπικών και οικογενειακών επιχειρήσεων, που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους και απέδειξαν πως υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τόπο μας, όχι μόνο άξια λόγου, αλλά τέτοια που μπορεί να μας κάνει υπερήφανους.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση και στην συνέχεια γεύτηκε τα φαγητά των σεφ και των μαθητών της σχολής Σμαρνάκη, ενώ ακολούθησε και ομιλία για την μεσογειακή διατροφή από την διατροφολόγο- διαιτολόγο Μαρία Χριστακοπούλου. Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν οι Μωραϊτες που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε Διαγωνισμός και παρουσίαση μαθητών του ΙΕΚ Σμαρνάκη με τους καθηγητές τους. Η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια των σχολών Σμαρνάκη καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων

και τους διακεκριμένους σεφ για την μεγάλη τους συμβολή και παρουσία στο γαστρονομικό φεστιβάλ που γίνεται πλέον θεσμός και αναφέρθηκε στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ το οποίο χαρακτήρισε πρωτοπόρο. Όπως τόνισε πάντα συμβάλλει σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον τόπο μας, ενώ με το υψηλό επίπεδο σπουδών του, δίνει τα φόντα στους μαθητές του για μια δημιουργική και προσοδοφόρα απασχόληση με μεγάλη επαγγελματική αποκατάσταση.

gastronomia-2festival-purgos-smarnaki-eve-lesxi-arximageirwn7

Τα εδέσματα γλυκά και αλμυρά που ετοίμασαν οι διακεκριμένοι σεφ αλλά και οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, ήταν εκπληκτικά, υψηλή γαστρονομία που εντυπωσίασαν και από γεύση και από εμφάνιση! Το Φεστιβάλ γαστρονομίας ολοκληρώθηκε, με βραβεύσεις  των μαθητών και απονομές.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος