FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου: Ευχές για μια εποικοδομητική χρονιά

Ημερομηνία: 13-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

  agiasmoi-2o-gymnasio4

Παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας  και τοπικών φορέων ο αγιασμός

Παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο γυμνάσιο και λύκειο Πύργου.

agiasmoi-2o-gymnasio3

Εκεί παραβρέθηκαν και οι περισσότεροι εκ των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Ανδριόλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος.

agiasmoi-2o-gymnasio5

Στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ηλείας έδωσε στην έννοια της προσευχής μιας και το θέμα έχει ανακύψει πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας. Ο Μητροπολίτης Ηλείας τόνισε πως οι Έλληνες ήταν πάντα θρησκευόμενοι, ακόμα και προ Χριστού, μιλώντας για τους ναούς και τους βωμούς που είχαν χτιστεί στην αρχαία Ελλάδα και κάνοντας αναφορές στην Ακρόπολη, στον Επικούρειο Απόλλωνα και άλλα μνημεία για να ενισχύσει την θρησκευτικότητα του λαού. Και έδωσε παραδείγματα μέσα από ιστορικά κείμενα για το θέμα της προσευχής.

agiasmoi-2o-gymnasio1

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έδωσε στις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά που προσομοίωσε ως ένα μικρό ταξίδι. «Εύχομαι εκπλήρωση των ονείρων και των φιλοδοξιών σας, ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ Λυκείου. Εύχομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, υγεία και προσήλωση στο στόχο τους» τόνισε μεταξύ άλλων.

agiasmoi-2o-gymnasio2

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος ανέφερε πως όλοι επανέρχονται στα εκπαιδευτικά και μαθητικά τους καθήκοντα, ανανεωμένοι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Εστίασε στον έγκαιρο εφοδιασμό των σχολείων με βιβλία αλλά και τα περιορισμένα προβλήματα και ελλείψεις με τα οποία ξεκινά η νέα χρονιά. Μίλησε κυρίως για τα «πρωτάκια» του γυμνασίου και του λυκείου, αλλά και στους μαθητές της Γ΄Λυκείου που θα δώσουν τη μάχη των πανελλαδικών στο τέλος της χρονιάς αυτής, ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία.

Τέλος αναφέρθηκαν το μήνυμα του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη και του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος