FOLLOW US: facebook twitter

2η Εθελοντική αιμοδοσία χθες στο διοικητήριο: Προσφορά ζωής από τους εργαζόμενους της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συντάκτης:

Η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του συλλόγου στο διοικητήριο του Πύργου. Με την αρωγή και τη φροντίδα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου, αρκετοί ήταν εκείνοι που προσέφεραν λίγο από το χρόνο τους και το αίμα τους για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Όπως τόνισε η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα. «…Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης καθώς βοηθάμε τρεις συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη (ένας που θα πάρει τα ερυθρά, ένας το πλάσμα και ένας τα αιμοπετάλια). Το θέμα είναι, ότι θα πρέπει να διαδοθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όλοι όσοι είναι υγιείς από 18 έως 60 ετών μπορούν να έρχονται και να αιμοδοτούν 1-2 φορές τον χρόνο, είτε στο σταθμό αιμοδοσίας είτε σε όποιο σύλλογο διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για να μην έχουμε ανάγκη όταν κάποιος χρειάζεται αίμα.

Οι ανάγκες είναι πολλές. Στο νοσοκομείο μας μεταγγίζονται συνάνθρωποι μας με μεσογειακή αναιμία, με κακοήθειες, τροχαία κ.τ.λ. και χρειαζόμαστε 5.000 έως 5.500 μονάδες το χρόνο, ενώ το αίμα που συλλέγουμε είναι 3000 μονάδες. Θα είναι ευχής έργο να μπορούσαμε να πάρουμε το αίμα που χρειαζόμαστε από εθελοντές αιμοδότες και να μην υπάρχει πρόβλημα. Οι εθελοντικοί σύλλογοι έχουν αυξηθεί αλλά η αιμοδοσία μας χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία με γιατρούς και με νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει».

Ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χαράλαμπος Μικέλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «… η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους. Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα αποθεματικό στο Νοσοκομείο και έχουμε χρησιμοποιήσει σε συγγενείς συναδέλφων που το χρειάστηκαν. Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση θα είναι καλή και θα αποκτήσει ο σύλλογος μια τράπεζα αίματος, που – αχρείαστη να είναι – θα βοηθήσει συναδέλφους και όποιον χρειαστεί.

Από τον Σταθμό Αιμοδοσίας μας έχουν ενημερώσει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη – ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες – και προσπαθούμε κι εμείς μέσα από αυτό να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Η βοήθεια που δώσαμε σε όσους έχουν ανάγκη, βοήθησε στην αύξηση των εθελοντών. Ήδη έχουν έρθει άτομα για πρώτη φορά και ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τον αριθμό των μονάδων που είχαμε συγκεντρώσει στην πρώτη αιμοδοσία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος