FOLLOW US: facebook twitter

1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Πλούσιες δράσεις στις θερινές κατασκηνώσεις

Ημερομηνία: 13-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Πλούσιος σε δράσεις ήταν και φέτος ο Αύγουστος για τους Προσκόπους του Πύργου, αφού πραγματοποίησαν για άλλη μια χρονιά όλα τα τμήματα  τις θερινές τους κατασκηνώσεις.

Τα λυκόπουλα (παιδιά 7-11 ετών) μεταφέρθηκαν στο 50 π.Χ και κλήθηκαν από τον Ιούλιο Καίσαρα να υπερασπιστούν το οχυρό της Σκαφιδιάς (Σκαφιδόρουμ) από τους ανυπότακτους Γαλάτες … Ήπιαν όμως το λάθος μαγικό φίλτρο και αντί να γίνουν δυνατοί …έγιναν Γαλάτες! Και μέσα από μία μεγάλη περιπέτεια που περιλάμβανε δοκιμασίες γνώσεων, μαγειρικής, σκαπανικής και ολυμπιακούς αγώνες, τα παιδιά επιστρατεύοντας τη φαντασία τους, το θάρρος τους και την φιλελευθερία τους, κέρδισαν μέσα σε τέσσερις μέρες τον κατακτητή και ελευθέρωσαν την Γαλατία!

Τα παιδιά της Ομάδας των Προσκόπων(12-15 ετών) έζησαν 8 αξέχαστες μέρες στο ύπαιθρο  στο χώρο της Σκαφιδιάς. Εκεί έστησαν σκηνές και διάφορες χρηστικές κατασκευές, διαβίωσαν στη φύση, έμαθαν τα μυστικά της και απόλαυσαν την ομορφιά της. Κατά τη διάρκεια της Κατασκήνωσης συμμετείχαν σε μεγάλα παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια στη θάλασσα με φουσκωτά, έλυσαν γρίφους, φιλοξενήθηκαν στις νεροτσουλήθρες του Aldemar, έπαιξαν σε ένα μεγάλο τουρνουά αθλημάτων και αγωνισμάτων, τραγούδησαν γύρω από την Προσκοπική πυρά, εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς. Μα πάνω απ όλα έμαθα στη πράξη τι σημαίνει προσπάθεια, φιλία, σεβασμός, αλληλοβοήθεια, συνεργασία.

Για την πραγματοποίηση των θερινών τους δράσεων οι Πρόσκοποι ευχαριστούν ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την παραχώρηση του κατασκηνωτικού χώρου της Σκαφιδιάς, το Δήμο Λευκάδας, το ξενοδοχείο Aldemar για την φιλοξενία στις νεροτσουλήθρες και τους χορηγούς: Φάρμα Ηλείας (γαλακτοκομικά προϊόντα), Βασιλόπουλο Τρύφωνα (χαρτικά – καθαριστικά), Τοπιτζής – Κατεψυγμένα προϊόντα, Αρτοποιείο Ράττα, Super Market Σκλαβενίτης, Super Market Μαντάς, Ελαιοτριβείο Νάνου στο Καλλίκωμο, Πρατήριο Άρτου Φρίτσαλος, Εργαστήρι Ζυμαρικών Ζύμη του Μοριά στις Καρούτες, Κρεοπωλείο Μαλλιόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος