FOLLOW US: facebook twitter

1ο Πανηλειακό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου: Απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή 450 παιδιών

Ημερομηνία: 30-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το 1ο Πανηλειακό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, από τους προπονητές Κώστα Σκαρτσιάρη, Θοδωρή Βαγγόπουλο και Τάσο Φερεκίδη, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ηλείας, ενώ συνδιοργανωτής ήταν και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το τουρνουά διοργάνωσαν τα σωματεία Αίολος Πύργου, Πανηλειακός και Ερμής Πύργου και σε συνεργασία με τα σωματεία Αστέρας Αμαλιάδας, Ολυμπιακός Αμαλιάδας, Δάφνη Ανδραβίδας, Ξενοφών Κρεστένων, Κένταυρος Μαγούλας, Πέλοπας Πελοπίου, ΠΑΟ Βάρδας, Ολυμπιακός Ζαχάρως και Λέοντες Αμαλιάδας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Sports Center Α.Σ. Αίολος και Ferekidis Football Club και περισσότεροι από 450 νεαροί ποδοσφαιριστές από όλες σχεδόν τις Ακαδημίες της Ηλείας, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στις ηλικιακές κατηγορίες Κ8 (2012-2013), Κ10 (2010-2011), Κ12 (2008-2009) και Κ14 (2006-2007).
Το Σάββατο, τελευταία μέρα του Τουρνουά, υπό την παρουσία και του Δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, πήραν αναμνηστικά κύπελλα όλες οι ομάδες και μετάλλια όλοι οι μικροί ποδοσφαιριστές, ενώ έλαβαν χώρα και αρκετές βραβεύσεις. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο Νίκος Κοροβέσης (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού) και ο Άρης Κουλούρης (Πρόεδρος της ΕΠΣΗ) για την στήριξη τους στην διοργάνωση, ο Κώστας Φτερνιάτης (παλαίμαχος διαιτητής) για την προσφορά του στην ηλειακή διαιτησία και στο τουρνουά, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος για την προσφορά του στο ηλειακό ποδόσφαιρο και η Ρούλα Γουργουλη (υπεύθυνη ακαδημιών Ζαχάρως) ως η μόνη γυναίκα που ασχολείται τόσο ενεργά με το ποδόσφαιρο σε νεαρές ηλικίες.

Όλοι-φυσικά- έκαναν λόγο για μια διοργάνωση που πρέπει να γίνει θεσμός και- όπως όλα δείχνουν- θα γίνει…

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά ήταν η εξής:

«Το 1ο Πανηλειακό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου μπορεί να τελείωσε, μας άφησε όμως μία μεγάλη παρακαταθήκη για την συνέχεια. Η επιτυχία του ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των 450 παιδιών που συμμετείχαν, από σχεδόν όλες τις Ακαδημίες του νομού. Όταν ξεκινάει κάτι και είναι επιτυχημένο, πρέπει να έχει και συνέχεια, και δεσμευόμαστε για αυτό.

Ένα μεγάλο μπράβο, αλλά και ευχαριστώ, σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους προπονητές των Ακαδημιών, αλλά και στους γονείς που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Στην ΕΠΣ Ηλείας και την Περιφέρεια, για την στήριξή τους.

Το σημαντικότερο από το Τουρνουά, ήταν το μήνυμα που άφησε, τόσο στους αθλητές, αλλά πολύ περισσότερο στους προπονητές, και θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ότι κάτω από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να προσφέρουμε πραγματικά στα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στο ποδόσφαιρο που αγαπάμε και το θέλουμε βασιλιά, όπως έχει χαρακτηριστεί!

Να ευχηθούμε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος