FOLLOW US: facebook twitter

1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite στο Δρέπανο

Ημερομηνία: 06-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αθλητικά, Νέα

Ένα αθλητικό event, που όμοιό του δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις αρχές του επόμενου μήνα στο Δρέπανο. Ένα event που συνδυάζει θέαμα, θάλασσα και διάφορες δράσεις που αναμένεται να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες. 

Πρόκειται για το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου με διοργανωτές τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και το Cape Drepano, συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Η διεξαγωγή του έχει τεράστια σημασία, καθώς είναι το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά την οριστική αναγνώριση του αθλήματος ως Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια! Μάλιστα, το Kiteboarding (Aετοσανίδα) υπάγεται στο αγώνισμα της Ιστιοπλοΐας και θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Μέσα από τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Δρέπανο, θα συσταθεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του. Πάντως, παρότι δεν είχε πάρει επίσημη μορφή, το αγώνισμα είχε έντονη παρουσία στην περιοχή, μέσα από το Kitesurf Festival που διοργάνωνε το Cape Drepano για 8 συνεχόμενα χρόνια, η οποία διευρύνεται με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και άλλες διοργανώσεις που θα έρθουν στο μέλλον. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και τα side events. Παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξάγονται αγώνες επίδειξης, σεμινάρια για τα διάφορα στιλ του Kite, θα πραγματοποιηθεί μουσικό φεστιβάλ κάτω από μια μεγάλη τέντα που θα τοποθετηθεί στην παραλία, θα υπάρχει live από γνωστές μπάντες όπως οι Burger Project και γνωστούς DJs, street food, κοκτέιλ, μπύρες, καφές.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος