FOLLOW US: facebook twitter

1ο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης

Ημερομηνία: 13-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ο Πρόεδρος  του Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Ιωάννης Καλαβρουζιώτης εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο 1ο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης , (1st Mediterranean Interregional Forum to Combat Desertification),  το οποίο έγινε στη Μούρθια της Ισπανίας , που είναι ενεργό μέλος της CPMR, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022. 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ληφθούν αποφάσεις  για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων και βιοστέρης στην γεωργία. Η Μούρθια είναι μία κατ εξοχήν αγροτική  Περιφέρεια, η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη νερού  και για τον λόγο αυτό, η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον διαδεδομένη αρδευτική μέθοδος.

Κατά την ομιλία του ο Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, αφού ανέφερε πόσο σημαντική είναι η μέθοδος της επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια στην Ισπανία τόνισε τα εξής: «Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα των υδάτων είναι επιτακτική η υιοθέτηση ενός ορθολογικού συστήματος διαχείρισης, το οποίο θα αναζητά και θα εφαρμόζει εναλλακτικές λύσεις για την αποδοτικότερη χρήση και τη μειωμένη ρύπανση των υδατικών πόρων. Η εξοικονόμηση του νερού και η λελογισμένη άρδευση των καλλιεργειών είναι άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος