FOLLOW US: facebook twitter

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών γεύσεων στα Καβάσιλα

Ημερομηνία: 12-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο και Σύλλογο φίλων θεάτρου Καβασίλων υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού στο χώρο του ΟΣΕ

Δύο Σύλλογοι της περιοχής που αγαπούν και τιμούν την παράδοση και τον πολιτισμό, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Καβασίλων, αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού, το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καβασίλων στις 7 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 4 το απόγευμα.

Όπως τονίζει ως εκπρόσωπος των δύο συνδιοργανωτών συλλόγων κ. Χρήστος Μάλλιαρης « Όλοι γνωρίζουμε ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εξάρσεις του πνεύματος και της τέχνης από τους επώνυμους δημιουργούς. Για μας είναι βέβαιο ότι Πολιτισμός είναι και αυτό που προέρχεται από απλούς ανθρώπους, που παίρνουν τα αγαθά της φύσης και στηριζόμενοι στις οικογενειακές παραδόσεις, βάζοντας το μεράκι, την φαντασία, την ευρηματικότητα και δημιουργούν την καθημερινή μας διατροφή και όχι μόνο.

Μετατρέπουν τα φυσικά προϊόντα σε αξέχαστες γεύσεις που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Για τους λόγους αυτούς, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος φίλων θεάτρου Καβασίλων θα διοργανώσουν στις 7 Μαρτίου ένα Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καβασίλων, υπό την Αιγίδα του Δήμου Πηνειού.

Θα είναι η πρώτη γιορτή Μουσταλευριάς, Κουρκούτης, Μπομπότας και Κρέμας καθώς και των άλλων νοστιμιών που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες, που μπορεί να είναι Κοινότητες, Σύλλογοι ή και μεμονωμένα άτομα.

Τα δε χορευτικά που θα συμμετέχουν θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση αυτή.

Ελπίζουμε ότι θα βρούμε ανταπόκριση από το κοινό ώστε να προσέλθουν στην γιορτή μας, να δοκιμάσουν τα εδέσματα και να διασκεδάσουμε μαζί.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος