FOLLOW US: facebook twitter

1ο ΕΠΑΛ Πύργου: Ξεκίνησε η Μαθητεία για 16 αποφοίτους

Ημερομηνία: 16-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η γ΄ φάση Μαθητείας για αποφοίτους του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου ξεκίνησε μετά την υπογραφή των συμβάσεων από τους εργοδότες για την υλοποίηση της, με πτυχιούχους των ειδικοτήτων Τεχνικών Οχημάτων και Τεχνικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών .

Στον Δημόσιο ΚΤΕΟ Πύργου τοποθετήθηκαν 2 απόφοιτοι και άλλοι 14 σε συνεργεία οχημάτων και Μηχανουργεία.

Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει μία μέρα εργαστηριακό μάθημα στο Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου με τέσσερις ημέρες 7ωρης εργασίας − Μαθητείας στον εργασιακό χώρο την εβδομάδα.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται αποζημίωση και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αποκτούν και εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία, προσόντα απαραίτητα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μεταδευτεροβάθμιου επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Στο εργαστηριακό μάθημα αποκτούν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται κατά την εξειδίκευση στον χώρο εργασία τους. αλλά και στοιχεία που αφορούν το Επαγγελματικό τους περιβάλλον, όπως Τεχνικές Επικοινωνίας, Ασφάλεια στην εργασία, Επαγγελματική σταδιοδρομία δραστηριοποίηση και ανάπτυξη κλπ.

Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας είναι μια γέφυρα που συνδέει το σχολείο με την αγορά εργασίας, χρήσιμη ιδίως για τις τεχνολογικές ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, των οποίων οι μαθητές ενδιαφέρονται περισσότερο για την γρήγορη επαγγελματική τους αποκατάσταση από την συνέχιση σπουδών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος