FOLLOW US: facebook twitter

1o Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Συνεχίζονται το Σάββατο οι δράσεις στο Πάρκο ΣΠΚ

Ημερομηνία: 20-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Με γνώμονα την πολύ πετυχημένη πρώτη φάση των  εκδηλώσεων στο πάρκο ΣΠΚ που έγιναν την Κυριακή και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων Πυργιωτών, οι Πρόσκοποι του Πύργου συνεχίζουν τις εκδηλώσεις και αυτό το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 18.00, έχοντας ετοιμάσει μια σειρά δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους:

Παιχνίδι τύπου survivor:  παιχνίδια που χρόνια τώρα παίζουν οι Πρόσκοποι αλλά έγιναν δημοφιλή σε όλους μέσω του γνωστού τηλεπαιχνιδιού. Θα έχει στηθεί στο πάρκο σε δύο εκδοχές, μία για μικρότερα παιδιά και μία για  μεγαλύτερους

Στρατέγκο: Το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής θα περιμένει τους φίλους του και όσους θέλουν να το γνωρίσουν, σε συνεργασία με το «Pyrgos Stratego”

Σκάκι: Οι σκακιέρες που είχαν στηθεί από τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου αποδείχθηκαν λίγες την Κυριακή. Έτσι θα υπάρχουν και το Σάββατο από νωρίς το απόγευμα.

Προβολή ταινιών: Το Φεστιβαλ κινηματογράφου Ολυμπίας θα προβάλει μία ακόμα βραβευμένη ταινία από την ταινιοθήκη του. Παράλληλα θα υπάρχουν και άλλες προβολές από τις δραστηριότητες των Προσκόπων.

Εργαστήριο Χειροτεχνίας: Μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και τη δημιουργία κατασκευής για το δωμάτιο ή το γραφείο!

Ραδιοερασιτεχνισμός: Ένας ραδιοερασιτεχνικός σταθμός θα έχει στηθεί στο πάρκο. Θα υπάρχει επικοινωνία με ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Jamboree στο Ιντερνετ και στον Αέρα, μια παγκόσμια προσκοπική δράση όπου Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοσυχνοτήτων και μέσω ίντερνετ το τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε Οκτώβρη.

Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών.  Ήδη, την Κυριακή υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και φορέων. Το Σωματείο κινητικά Αναπήρων – Παραπληγικών Ηλείας και οι Πρόσκοποι καλούν όλους να συνεχίσουν να κρατάνε τα καπάκια και να τα φέρουν στο Πάρκο, προκειμένου να γίνει προμήθεια ενός ακόμα αναπηρικού αμαξιδίου που θα διατεθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Τέλος στο χώρο θα υπάρχει ο μουσικός φράκτης, μια προσφορά του πλανωδείον και φυσικά το «Προσκοπικό χωριό», μια μικρή προσκοπική κατασκήνωση με τις κατασκευές που απαιτούνται για την άνετη διαβίωση στο ύπαιθρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος