FOLLOW US: facebook twitter

1η Αποκριά 2020 στον Πύργο: Γέμισε γαϊτανάκια η πλατεία!

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:

Με πολύ κέφι και ρυθμό κράτησαν οι χοροί στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Εκεί όπου η παράδοση είχε τον πρώτο λόγο με ένα μοναδικό δρώμενο που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού υπό την καθοδήγηση του μέλους του ΔΟΠΠ Σοφίας Μάλεση και της αντιπροέδρου του Οργανισμού Αγγελικής Ζάγκλαρη.

Σχολεία και χορευτικοί σύλλογοι της περιοχής ξετύλιξαν χορεύοντας πρώτη φορά όλοι μαζί το ” γαϊτανάκι ” της δικής μας Αποκριάς. Στην συνέχεια θεατρικές ομάδες των σχολείων αλλά και μικρά παιδιά παρουσίασαν λαϊκά Αποκριάτικα δρώμενα και χορούς που έχουν τις ρίζες τους στην Ελληνική Παράδοση.

Τα Σχολεία που έλαβαν  μέρος ήταν: 1ο Γυμνάσιο Πύργου, 3ο Δημοτικό Πύργου, Δημοτικό Βουνάργου, 5ο Δημοτικό Πύργου, 9ο Νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός «Ρήγας».

Οι σύλλογοι που χόρεψαν ήταν: Λύκειο Ελληνίδων, Αρχαία Λέτρινα, Χορευτικός σύλλογος Γουμέρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Φάρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Δεξαμενή και σχολή χορού «Χοροκίνηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος