FOLLOW US: facebook twitter

19η Camera Zizanio: Ένα μεγάλο κινηματογραφικό σχολείο για παιδιά και νέους!

Ημερομηνία: 13-11-2019 | Συντάκτης:
-Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Camera Zizanio Θα προβληθούν 250 ταινίες από τις 2.000 που κατατέθηκαν!
30 Νοεμβρίου-7 Δεκεμβρίου 2019

Παράλληλα με το 22ο Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και φέτος η 19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας CameraZizanio, η οποία προβάλλει κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών. Οι ταινίες συμμετέχουν σε τρία διαγωνιστικά τμήματα (Ελληνικό, Ευρωπαϊκό, Διεθνές) και σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (έως 12 ετών, 13 – 16 και 17 – 20).

Φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες από 2.000 ταινίες, δείγμα της αποδοχής που έχει η Camera Zizanio διεθνώς, από τις οποίες τελικά θα παρουσιαστούν περίπου 130 ελληνικές, 120 ευρωπαϊκές και 30 από χώρες της Αμερικής, Αυστραλίας, Αφρικής και Ασίας.

School Cinema

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο κινηματογραφικό σχολείο, με εκατοντάδες παιδιά και νέους να συμμετέχουν στα κινηματογραφικά εργαστήρια και να δημιουργούν ταινίες. Παράλληλα οι δάσκαλοί τους παρακολουθούν σεμινάρια προκειμένου να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία που τους παρέχει το Φεστιβάλ για να αναπτύξουν δημιουργικές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου, ενώ σε νέους καλλιτέχνες παρέχεται ειδική τεχνογνωσία σε ζητήματα κινηματογράφησης ταινιών για παιδιά.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λειουργήσουν τα Κινηματογραφικά εργαστήρια, που είναι το Mythos Project, το Zizanimation, το DailyNews, και το ZizanioNews.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος