FOLLOW US: facebook twitter

1886 – 2016: 130 χρόνια Εργατική Πρωτομαγιά

Ημερομηνία: 09-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

100xronia-kke

Εκδηλώσεις από το ΚΚΕ στον Πύργο

Η 1η Μάη για όλη την εργατική τάξη είναι ημέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας.

Με αγώνες και θυσίες ανοίγουμε, βαδίζουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, της οργάνωσης της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αντιπαλεύει τα μέτρα και ταυτόχρονα θα βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων: Την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία, τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. 130 χρόνια μετά το Σικάγο κρατάμε με πείσμα αναμμένη τη δάδα και την ελπίδα για την τελική νίκη της εργατικής τάξης.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • Δευτέρα 9/5 : Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ » από το Γιάνναρο Χρήστο, μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.

Εργατικό Κέντρο Πύργου, ώρα 20:00

  • Πέμπτη 12/5 : Προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ εστιάζει στους αποκαλούμενους «Πολέμους του Άνθρακα», στις ένοπλες ταξικές αναμετρήσεις σε αμερικάνικα ορυχεία ιδιοκτησίας Ροκφέλερ, μεταξύ άλλων, τα χρόνια 1890 – 1930.

Αίθουσα Νομαρχίας: ώρα 19:30

  • Σάββατο 14/05: Πολιτική εκδήλωση της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ για το σταφιδικό κίνημα στην περιοχή μας. Θα μιλήσει ο Γκότσης Νίκος μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.

Αίθουσα ΠΕΔ: ώρα 19:30


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος