FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Π.Ο. προς Ενώσεις: Ενημέρωση για τα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού της πανδημίας covid-19 στον αθλητισμό

Ημερομηνία: 14-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ε.Π.Ο. διαβίβασε στις Ενώσεις έγγραφο-ενημέρωση από την Γ.Γ.Α. σχετικά με τα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού της πανδημίας covid-19 στον αθλητισμό. Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση οι εργαζόμενοι στον αθλητισμό θα πρέπει να διενεργούν ένα rapid test την εβδομάδα αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
Στην ενημέρωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους υφιστάμενους περιορισμούς που ισχύουν στην παρούσα φάση σε σχέση με την πανδημία covid19. Τα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνονται αναλυτικά στις Διευκρινιστικές Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. που συνοδεύουν κάθε φορά την ισχύουσα Κ.Υ.Α. και οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα “Αθλητισμός και COVID19”: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.
Συγκεκριμένα, στις Διευκρινιστικές Οδηγίες αναφέρονται οι υποχρεώσεις των εργαζόμενων στον αθλητισμό με την διενέργεια ενός (1) άμεσου τεστ αντιγόνου (rapid test) κάθε εβδομάδα, για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Για λεπτομέρειες αναφορικά με την διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών σας παραπέμπουμε στο άρθρο 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 51236/2022 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 4756Β’/09-09-2022) όπου περιγράφονται αναλυτικά.
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να επιστήσουμε την προσοχή σας στον καρδιολογικό έλεγχο των αθλητών/τριών που πρέπει να διενεργείται υποχρεωτικά μετά από νόσηση με την λοίμωξη covid19 -ακόμη και αν αυτή ήταν ασυμπτωματική- και πριν την επιστροφή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Τέλος, όσον αφορά στην εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων (προπονητικών ή αγωνιστικών) ανά άθλημα ή διοργανώτρια αρχή, αυτά δεν ισχύουν στην παρούσα φάση και δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την υποβολή ή ενεργοποίησή τους προς το παρόν. Αρκεί η ενημέρωση των σωματείων που βρίσκονται στο δυναμικό σας, με τις Διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος