FOLLOW US: facebook twitter

Καβαλλιεράκης & Τριγάζης ομιλητές στη διαδικτυακή διημερίδα “1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους”

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Από σήμερα και για τις επόμενες 20 ημέρες η «Πρωινή» θα σας παρουσιάζει καθημερινά τους επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στη διαδικτυακή διημερίδα με θέμα: “1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους”, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαρτίου. Στόχος μας είναι η πληρέστερη εφικτή κάλυψη της Ελληνικής Επανάστασης και της γέννησης του Ελληνικού Κράτους από όλες τις οπτικές, για αυτό και επιλέξαμε τη συμμετοχή ιστορικών και πολιτικών επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με όλες τις πτυχές της, ακόμα και με αυτές που είναι παραγνωρισμένες.

Στέφανος Καβαλλιεράκης

Ο Δρ. Στέφανος Καβαλλιεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Είναι Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου Ευταξία από 1/12/2018.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή ως υπότροφος.

Είναι εισηγητής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης όπου διδάσκει Πολιτιστική διαχείριση.

Αρθρογραφεί τακτικά στο ένθετο « Βιβλιοδρόμιο» των Νέων παρουσιάζοντας ιστορικά βιβλία καθώς και στη LIFO για ιστορικά ζητήματα. Συνέγραψε τα κείμενα για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σπουδαία ερείπια: Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος)». Παράλληλα είναι επιστημονικός σύμβουλος για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για το 1821.
Από τις εκδόσεις Εν Πλω κυκλοφορεί το βιβλίο του η “Περίκλειστη” Εκπαίδευση, Αθήνα , 2018 και από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (2020) το τελευταίο του βιβλίο « Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821».

Πάνος Τριγάζης

Ο Πάνος Τριγάζης γεννήθηκε στη Μίνθη Ολυμπίας το 1950. Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Ανάπτυξη.  Συμμετέχει στο κίνημα της Αριστεράς από τα χρόνια της χούντας ως μέλος της ΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Από το 1982 ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και για λίγους μήνες το 1991 μέλος του Π.Γ. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του, της ΚΠΕ του κόμματος συνεχώς από το 1991 με ευθύνη για τις Διεθνείς Σχέσεις. Τον Φεβρουάριο του 2008 επανεκλέχτηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη για την Εξωτερική Πολιτική. Την περίοδο 1981-1991 υπήρξε Γ.Γ. της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και μέλος διεθνών φιλειρηνικών οργανώσεων. Εξακολουθεί να συμμετέχει στο Ευρωπαίκό Δίκτυο για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα στις εκλογές του 1998 και υποψήφιος Βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2012. Συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά κοινωνικές οργανώσεις. Είναι πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον φιλελληνισμό και τον πολιτισμό. Μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.   Ζει στο Βύρωνα. Είναι παντρεμένος με την Μένια Παπαπερικλή κι έχουν ένα γιο, τον Νίκο.

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής κυκλοφορούν τα βιβλία του:

«Μπάιρον εναντίον Έλγιν», (2004)

«Αγαπητέ Αϊνστάιν», (με τον Ε.Παπαδημητρίου, 2005)

“80 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ – Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας”, (2008)

“TINA IS DEAD”, (2010)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος