FOLLOW US: facebook twitter

1,7 εκ. ευρώ για το Φράγμα Πηνειού

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:

pineios-fragma2

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η επισκευή – αποκατάσταση λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του

– Αν και έργο ζωής για τον Κάμπο είχε αφεθεί στην τύχη του

Το μεγάλο έργο της επισκευής και αποκατάστασης λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Ηλείας», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε χθες στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το πρόγραμμά περιλαμβάνει συνολικά 21 νέα έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος και το ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για ένα έργο ζωής για τον Κάμπο της Ηλείας, γιατί το φράγμα του Πηνειού λειτουργεί με εξοπλισμό του 1960 και παραμένει ασυντήρητο εδώ και χρόνια. Η αποκατάστασή του είναι πάγιο αίτημα κατοίκων της περιοχής και φορέων του νομού. Το ευχάριστο είναι όπως είπε και ο αντιπεριφερειάρχης, ότι στο ποσόν αυτό θα προστεθεί και 1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια.

Όπως σχολίασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος για την εξέλιξη αυτή «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αποτελεί ένα χρόνια αίτημα της περιοχής μας για την ασφάλεια του φράγματος, ένα θέμα που έχει περάσει από διάφορες φάσεις και ικανοποιείται. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για το φράγμα και στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να δούμε μια συνολική μελέτη βελτίωσης – συντήρησης και εκσυγχρονισμού του φράγματος και του περιβάλλοντος χώρου. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για αυτό στη Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων Δ7 του υπουργείου Υποδομών» ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος. Συμπλήρωσε δε πως για το έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα προστεθεί και το ποσό του ενός εκατ. ευρώ από την πλευρά της Περιφέρειας, φτάνοντας τον προϋπολογισμό του στα 2,7 εκατ. ευρώ.

pineios-fragma

Σάρκα και οστά παίρνει ένα έργο που χρόνια ζητούσε η περιοχή

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δέχθηκε με ικανοποίηση την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα εκφράστηκε θετικά για την προσπάθεια που από κοινού έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο για να πάρει σάρκα και οστά ένα έργο που χρόνια ζητούσε η περιοχή.

«Επιτέλους φαίνεται κάτι να κινείται στο φράγμα του Πηνειού. Βέβαια θα πρέπει να εξοικονομήσει η Περιφέρεια τα υπόλοιπα χρήματα. Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια και τώρα θα πάρει σάρκα και οστά. Το φράγμα του Πηνειού, είναι το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ηλεία και έχει αφεθεί στην τύχη του. Πρέπει να συντηρηθεί το συντομότερο, καθώς εδώ και 15 χρόνια δεν έχει μπει ούτε βίδα στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του. Προσωπικά ασχολούμαι με το θέμα δέκα χρόνια και είμαστε ικανοποιημένοι που οι φωνές μας έπιασαν τόπο και εισακουστήκαμε από τους αρμόδιους. Ευχαριστούμε για την εξέλιξη αυτή όσους συνέβαλαν να φτάσουμε εδώ. Μπροστά μας έχουμε τη δημοπράτηση του έργου συντήρησης, σημαντικό για την ασφάλεια των κατοίκων και του φράγματος, αλλά και για την ανάπτυξης της περιοχής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος