FOLLOW US: facebook twitter

160 δρομείς έτρεξαν στον 10ο Επικούρειο Δρόμο!

Ημερομηνία: 23-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν τα 29α ΦΙΓΑΛΕΙΑ στα Φιγαλικά Χωριά.

Η αφή της Φιγαλικής φλόγας από το Ναό της Αθηνάς στην Αρχαία Φιγαλία παρουσία πλήθος κόσμου και επισκεπτών από τις γύρω περιοχές. Την επόμενη μέρα 13 Αυγούστου στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο 10ος Επικούριος Δρόμος με την παρουσία δεκάδων δρομέων (ξεπέρασαν τους 120 οι αγωνιζόμενοι με 160 συμμετοχές), από το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα έως την Αρχαία Κρήνη της Αρχαίας Φιγαλίας, την πιο παλιά κρήνη σε όλη την Ελλάδα. Οι Δρομείς του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» συμβολίζουν τους νέους Φιγαλείς, που σίγουρα έτρεξαν για να φέρουν το Μήνυμα «ΙΑΘΗΜΕΝ», φράση που αποτελεί και το επιφώνημα των αθλητών.

Οι συμμετοχές από Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία ήταν δεκάδες ενώ υπήρχαν όπως κάθε χρόνο και συμμετοχές από τη Νέα Φιγαλεία! Για την ιστορία συμμετείχαν δεκάδες σύλλογοι δρομέων από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη και Αττική

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Επικούριος Δρόμος είναι Αγώνας Δρόμου 14 χιλιόμετρων (από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στο Ιερό Κωτύλιο – έως την Αειφόρο Αρχαία Κρήνη, στην Αρχαία Φιγαλεία). Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δίπλα στην αρχαία κρήνη και κάτω από έναν πλάτανο 100 και πλέον ετών στήθηκε ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι για όλους τους αθλητές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Ταυτόχρονα έγιναν και οι βραβεύσεις όλων των νικητών με μετάλλια, κύπελλα και αναμνηστικούς επαίνους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Την ίδια μέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή αθλητών αγώνες δρόμου ανά κατηγορία μεταξύ Περιβολίων και Αρχαίας Φιγαλίας στο Αθλητικό Κέντρο Περιβολίων Φιγαλείας και Αρχαίο Στάδιο Φιγαλίας ενώ πραγματοποιήθηκαν και αγώνες στίβου (σκυταλοδρομία, σφαιροβολία,κτλ) με τις συμμετοχές να είναι ικανοποιητικές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Χορηγός προβολής των εκδηλώσεων ήταν για 6η συνεχόμενη χρονιά η ενημερωτική σελίδα της Νότιας Ορεινής Ηλείας, #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 καθώς επίσης και το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διοργανωτές: Η Επιτροπή Επικουρείου Δρόμου, Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές Ανδρίτσαινας & Φιγαλείας, την Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας, τους τοπικούς Φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, τηλέφωνο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος