FOLLOW US: facebook twitter

Μαρία Χριστακοπούλου: 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ημερομηνία: 15-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διατροφή σημαίνει Τρώω σωστά ! Τρώω 4-5 γεύματα ημερησίως ( Πρωινό-δεκατιανό-Μεσημεριανό-απόγευμα-Βράδυ) και ενυδατώνομαι συνεχώς.

Μια Διατροφή για να είναι σωστή & ισορροπημένη πρέπει να συνδυάζει όλες τις ομάδες τροφίμων  και να μην λείπει τίποτα  από το Διατροφολογιο μας.

Το σώμα χρειάζεται  όλα τα απαραίτητα μικροθρεπτικά & μακροθρεπτικά συστατικά για να επιβιώσει ( Υδατάνθρακες(40%-70% )-Πρωτεΐνες(15%-25%) -Λίπος(20%-50%)  -Φυτικές Ίνες- βιταμίνες – Κάλιο-Ασβέστιο-Μαγνήσιο- φώσφορο –νάτριο-Μαγγάνιο.).

Τίποτα  δεν πρέπει να απαγορεύουμε αν αυτό είναι σε μικρή ποσότητα και πάντα σωστά συνδυασμένο.

Επιλέγουμε όλα τα Προϊόντα μας να είναι ολικής Αλέσεως διότι μας προσφέρουν φυτικές ίνες,   καταναλώνουμε ξηρούς καρπούς ανάλατους  – δαμάσκηνα  -σταφίδες|(  καλή πηγή αντιοξειδωτικών ) , Τσάι πράσινο καθώς και άφθονες σαλάτες καθημερινά. Ενυδατωνόμαστε συνεχώς και γυμναζόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε.

Ιδιαίτερη Προσοχή χρειάζονται τα παιδιά για την ενημέρωση της διατροφής  τους,   διότι ένα στα 3  παιδιά ηλικίας 3-12 ετών έχουν  σωματικό βάρος πάνω από το κανονικό καθώς επίσης δεν καταναλώνουν πρωινό- τρώμε αρκετά γλυκά- καταναλώνουν λιγότερα λαχανικά  και το βασικό δεν γυμνάζονται.  Η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα έχει το πρώτο λόγο, γιατί άραγε? Μήπως οι γονείς ευθύνονται κάπου; Μήπως τα σχολειό  ή τα ΜΜΕ?

Οι γονείς πρέπει πρώτα να μάθουν ΝΑ ΤΡΈΦΟΝΤΑΙ  σωστά, έτσι το ώστε το  παιδί να μιμηθεί με τη σειρά του το σωστό παράδειγμα και να μάθουν την υγιεινή Διατροφή.

Τέλος πρέπει να τονιστεί  ότι  μαζί με τη σωστή διατροφή απαραίτητη προϋπόθεση  είναι η φυσική δραστηριότητα!

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ=ΑΣΘΕΝΕΙΑ. . ……!

Το Διαιτολογικό Γραφείο Χριστακοπούλου Μαρία  από 14/10 – 18/10 παρέχει ΔΩΡΕΑΝ Λιπομέτρηση  σε όλους κατόπιν  ραντεβού, ενημερωθείτε για την κατάσταση  της υγείας σας  για ένα καλύτερο αύριο .!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος