FOLLOW US: facebook twitter

15η Εθελοντική αιμοδοσία στα Καβάσιλα: «Η αιμοδοσία να γίνει συνείδηση των νέων ανθρώπων»

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με μια προσφορά ζωής, τελείωσε ο μήνας Ιούνιος για τα Καβάσλια, όπου την Τρίτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 15η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν  ο εκεί Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών, η Τοπική Κοινότητα και οι κάτοικοι. Από τις 9.00 το πρωί έως και τη 1.00 το μεσημέρι αρκετοί εθελοντές αιμοδότες, προσήλθαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Καβασίλων όπου έγινε η αιμοδοσία  προκειμένου να αιμοδοτήσουν και να χαρίσουν ζωή για τον συνάνθρωπο.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Η γιατρός του Σταθμού ΑΙμοδοσίας κ. Έλσα Ζχαραριαδάκη  ευχαρίστησε όλους τους αιμοδότες, τόνισε ωστόσο οτι παρότι μετά την καραντίνα διοργανώνονται από φορείς και συλλόγους πολλές αιμοδοσίες, τόνισε ότι η ανταπόκριση των πολιτών δεν είναι είναι ικανοποιητική και ότι θα πρέπει οι νέοι κυρίως άνθρωποι να μπουν στο πνεύμα της αιμοδοσίας και να κατανοήσουν ότι είναι μια πράξη αγάπης που σώζει ζωές.

“Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από τη μεριά του βοηθάει όπως μπορεί. Είμαστε όλοι μία αλυσίδα και ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί βοηθάει. Θα έλεγα όμως ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο δυστυχώς. Θέλει περισσότερη κινητοποίηση ο κόσμος, θέλει να έχουμε περισσότερη εξωστρέφεια εμείς ως αιμοδοσία; Ήδη έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια και απευθυνόμαστε στα σχολεία, στα δημοτικά, γυμνάσια και τα λύκεια έτσι ώστε η εθελοντική αιμοδοσία να μπει στην συνείδηση των νέων. Έρχονται νέοι άνθρωποι αλλά όχι αυτό που περιμένουμε. Οι μικρές ηλικίες δηλαδή από 18 μέχρι 30 ακόμα είναι μακριά από την αιμοδοσία» τόνισε η κα Ζαχαριαδάκη.

Το νέο ραντεβού για την επόμενη αιμοδοσία  στα Καβάσιλα θα είναι προς το τέλος του χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος