FOLLOW US: facebook twitter

15 χρόνια κάθειρξης στον δράστη για ληστεία και βιασμό στη Ν. Μανωλάδα

Ημερομηνία: 18-01-2021 | Συντάκτης:
Κανένα ελαφρυντικό από το Μ.Ο.Δ Πατρών – Μάνα και κόρη δεν παρέστησαν στο δικαστήριο λόγω προβλημάτων υγείας

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης επέβαλε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον 40χρονο Αλβανό υπήκοο που τον Φεβρουάριο του 2020, εισέβαλε στο σπίτι δύο γυναικών στη Νέα Μανωλάδα, μητέρας και κόρης 76 και 53 ετών αντίστοιχα τις χτύπησε και βίασε την κόρη με σκοπό να τις ληστέψει. Ένα περιστατικό που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, γιατί ειδεχθή εγκλήματα δεν είναι μόνο οι ανθρωποκτονίες!

Προχθές, εκδικάστηκε η υπόθεση από το Μ.Ο.Δ Πατρών και μετά από μια πολύωρη διαδικασία και χωρίς την παρουσία των παθουσών στις οποίες δεν επέτρεψε ο θεράπων ιατρός τους να είναι παρούσες λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας,  το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τα ειδεχθή εγκλήματα για τα οποία κατηγορείτο ο δράστης. Τις δύο γυναίκες εκπροσώπησε νομικά η δικηγόρος της Αμαλιάδας Κλεονίκη Γκουβίτσα.

Η υπόθεση

O δράστης το μεσημέρι της 9ης Φεβρουαρίου 2020, μετέβη στο σπίτι των δύο γυναικών στη Ν. Μανωλάδα και τους αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Στη συνέχεια, κλείδωσε την μητέρα σε δωμάτιο και με απειλές κατά της ζωής της, λέγοντας πως της έχει βάλει βόμβα, εξανάγκασε την 53χρονη κόρη της να μεταβεί, σε γείτονές της και να δανειστεί το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, το οποίο του το παρέδωσε. Ο δράστης όμως δεν σταμάτησε στην ληστεία, αλλά όταν  η 53χρονη επέστρεψε στην οικία την ακινητοποίησε και την βίασε, ενώ στη συνέχεια την εγκατέλειψε δεμένη και εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εντόπισαν τον  δράστη στο ΚΤΕΛ Πύργου την επόμενη ημέρα, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ηλεία και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο δράστης κατά την διάρκεια της προσχθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, στην απολογία του προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε και ζήτησε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής διαγωγής. Μετά από την πρόταση καταπέλτη της Εισαγγελέως της έδρας και την αγόρευση των Δικηγόρων, το Μ.Ο.Δ. Πατρών, κατέληξε στην απόφαση να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο δεχόμενο τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είχε κατανοήσει το βάρος των πράξεων που διέπραξε αλλά είχε την τάση να διαπράττει συνεχώς τέτοιες πράξεις, αφού λίγες μόλις ημέρες πριν το συγκεκριμένο έγκλημα, είχε προσπαθήσει να βιάσει μια άλλη ανήλικη ομοεθνή του και είχε διαπράξει αρκετές άλλες κλοπές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος