FOLLOW US: facebook twitter

15.000 τουρίστες σε μια μέρα στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

katakolo-toyristes2

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι

Οι θετικές προοπτικές της κρουαζιέρας για την Ηλεία αναδεικνύονται σε κάθε περίπτωση. Την ώρα που άλλες περιοχές και λιμάνια πανηγυρίζουν για την άφιξη πέντε και δέκα κρουαζιερόπλοιων το χρόνο, το Κατάκολο έχει την ευκαιρία να υποδέχεται τέσσερα μόνο σε μια ημέρα.

katakolo-krouazieroploio

Η χθεσινή ήταν μέρα χρυσάφι για την περιοχή, καθώς τα τέσσερα μεγάλα κρουαζιερόπλοια – Mein Schiff 2, Costa Mediterranea, MSC Orchestra, Ventura – μετέφεραν περίπου 11.500 επιβάτες και 4000 μέλη πληρώματος. Η πλειοψηφία τους αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και είτε επέλεξαν μια βόλτα στο γραφικό ψαροχώρι και τις γειτονικές παραλίες, είτε πάλι την Αρχαία Ολυμπία και την Κουρούτα.

katakolo-antonopoulos

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος, «… είναι μέρα χαράς σήμερα για το Κατάκολο με τέσσερα βαπόρια, περίπου 11.500 τουρίστες και περίπου 4.000 μέλη πληρώματος. Αντιλαμβάνεστε πως το λιμάνι μας πανηγυρίζει. Θα είδατε και εσείς πως αρκετός κόσμος πήγε στην Ολυμπία και πολλοί έμειναν στην τοπική αγορά, άλλοι για το μπάνιο τους, άλλοι για τον καφέ τους. Πιστεύω ότι η αγορά κινήθηκε σε καλά επίπεδα, απαραίτητο για την εποχή. Παράλληλα στο λιμάνι έχει δέσει και ένα φορτηγό πλοίο που μεταφέρει για μια τοπική επιχείρηση πρώτες ύλες. Καλό είναι και αυτό για το λιμάνι μας και για τους εργάτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια στερούνται το μεροκάματο και περιμένουν από τις καβοδεσίες των κρουαζιερόπλοιων».

katakolo-toyristes1

Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου μίλησε και για την αναστάτωση που επικρατεί στο χώρο της κρουαζιέρας με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία, όπου οι ναυτιλιακές εταιρίες μεταβάλουν τα προγράμματά τους λόγω των γεγονότων στη γείτονα χώρα. «Κάπου μας φοβίζει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει προβλήματα και όταν κινδυνεύει το σπίτι του γείτονα κινδυνεύει και το δικό σου. Ας ελπίσουμε πως όλα τα πάνε καλά, για το δικό μας καλό πρώτα» σχολίασε.

katakolo-krouazieroploio2

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και στις μελλοντικές αφίξεις για το Κατάκολο. Ο Αύγουστος έχει ήδη ένα μεγάλο πρόγραμμα αφίξεων, ενώ ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης εντυπωσιάζουν με τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίσουν στο επίνειο του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, μιας και είναι οι παραδοσιακά καλοί μήνες για τη σεζόν. Αλλά και για τη νέα χρονιά τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αφού η βάση του προγραμματισμού των ναυτιλιακών εταιριών ξεκινά με τον αριθμό της φετινής σεζόν και αναμένεται να υπάρξουν αυξητικές τάσεις έως την οριστικοποίηση του τελικού πλάνου των αφίξεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος