FOLLOW US: facebook twitter

14 οι σχολικές βιβλιοθήκες στην Ηλεία

Ημερομηνία: 08-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

vivliothiki

Το άνοιγμα 7.000 βιβλιοθηκών στα σχολεία ανακοίνωσε χθες ο Φίλης

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ανακοίνωσε τη λειτουργία 7.000 περίπου σχολικών βιβλιοθηκών, κατά τον χαιρετισμό του την Δευτέρα στην πρώτη μέρα της έκθεσης βιβλίου στο Ζάππειο.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για βιβλιοθήκες που είχαν κλείσει με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και προσωπικού. Στην Ηλεία οι σχολικές βιβλιοθήκες που είχαν δημιουργηθεί είναι 14 σε όλο το νομό, κάποιες είναι σε λειτουργία, άλλες υπολειτουργούν και άλλες απλά υπάρχουν, είχαν δημιουργηθεί από το ΕΠΕΑΕΚ και από το 3ο ΚΠΣ και είναι οι εξής:
Από το ΕΠΕΑΕΚ
1ο ΓΕΛ Πύργου, 3ο ΓΕΛ Πύργου, ΓΕΛ Ν. Φιγαλείας, ΓΕΛ Κρεστένων, ΕΠΑΛ Λεχαινών, ΓΕΛ Γαστούνης, Γυμνάσιο Ανδραβίδας, Γυμνάσιο Βαρθολομιού, ΓΕΛ Σιμόπουλου

Από το 3ο ΚΠΣ

2Ο Γυμνάσιο Πύργου, ΓΕΛ Καράτουλα (δεν λειτουργεί καθώς το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενα), Γυμνάσιο Λάλα, 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας



«Φέτος – σημείωσε ο υπουργός- αρχίζουμε μεθοδικά να τις ανοίγουμε όχι σαν μία αποθήκη βιβλίων, που εργάζεται απλώς κάποιος για να συμπληρώσει το ωράριο του, αλλά σαν ένα θεσμό κεντρικό για το σχολείο, που θα μπορεί ο μαθητής να ανοίγει τους ορίζοντές του, με την καθοδήγηση του βιβλιοθηκονόμου και του δάσκαλου ο οποίος θα είναι επιμορφωμένος με τη λειτουργία των βιβλιοθηκών» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε ότι με τη συνδρομή των βιβλιοθηκών ο μαθητής θα μάθει να συντάσσει εργασίες και όχι απλώς να επαναλαμβάνει όσα ακούει ή όσα πράγματα διαβάζει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος