FOLLOW US: facebook twitter

Δεκατρείς προτάσεις έργων, ύψους 29 εκατ. ευρώ, κατατέθηκαν στην Περιφέρεια – Στόχος να αλλάξει όψη όλος ο δήμος Ζαχάρως

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:

Δεκατρείς κομβικές παρεμβάσεις ύψους 28,8 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσουν το σύνολο του δήμου κατέθεσε η νέα δημοτική αρχή Ζαχάρως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο της πόλης με τους εκπροσώπους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, παρουσία του δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου και των αντιδημάρχων Χρήστου Βλάχου και Τάσου Αλτάνη.

Ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) των ΤΚ Ζαχάρως, Σχίνων, Κακοβάτου, Νεοχωρίου, Ταξιαρχών και Γιαννιτσοχωρίου, για να οργανωθούν οι χρήσεις γης και να προσδιοριστούν οι όροι δόμησης, ζήτησε την επικαιροποίηση τμήματος της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης της πόλης Ζαχάρως, που προβλέπει την επέκταση του δυτικού τμήματος, ενώ έθεσε και το ζήτημα της πολεοδόμησης του οικισμού Αγίου Νικολάου, που αντιμετωπίζει προβλήματα μετά το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό.

Στόχος του δήμου είναι να υλοποιηθούν έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, για αυτό και πρότεινε την επέκταση και την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Ζαχάρως, την αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων του δήμου, την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου για τη μεταφορά νερού από Μίνθη έως Ζαχάρω, συνολικού μήκους  20 χλμ, καθότι το υπάρχον δίκτυο είναι κατασκευασμένο πριν από 50 χρόνια με αμιαντοτσιμεντοσωλήνες. Ο δήμος κατέθεσε επίσης πρόταση για την αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού με εφαρμογές Smart Cities, καθώς και σειρά αναπλάσεων στη Ζαχάρω, στη Φιγαλεία και σε όλες σχεδόν τις κοινότητες, ώστε να αναδειχθούν πολιτιστικοί πόροι. Στο πλαίσιο της προβολής του πολιτιστικού πλούτου του δήμου, προτάθηκε και η ίδρυση ψηφιακού μουσείου στην ΤΚ Καλίδονας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη δραστικής βελτίωσης του οδικού δικτύου, για αυτό και κατέθεσε την πρόταση για την κατασκευή νέας επαρχιακής οδού, που θα ενώνει το Γιαννιτσοχώρι με τη Νέα Φιγαλεία, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, στόχος είναι η κατασκευή οδικού τμήματος 12 χλμ που θα συνδέει την Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας με την Επαρχιακή Οδό Θολού-Νέας Φιγαλείας-Επικούριου Απόλλωνα, προκειμένου να είναι ευκολότερη η κυκλοφορία των πολιτών αλλά και η πρόσβαση των επισκεπτών στα αξιοθέατα του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε πρόταση από πλευράς δήμου ήταν πλήρως κοστολογημένη, για να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος