FOLLOW US: facebook twitter

-12 χθες το πρωί στον Επικούρειο!: Πολικές θερμοκρασίες χθες στην ορεινή επαρχία Ολυμπίας

Ημερομηνία: 09-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Τους -5 έφθασε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Νέα Φιγαλεία, ενώ το θερμόμετρο έπεσε στους…  -12 στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα ! Σε όλη την ευρύτερη περιοχή της ορεινής επαρχίας Ολυμπίας, επικράτησε ολικός παγετός.

Οι δρόμοι μπορεί να άνοιξαν από το χιόνι ωστόσο όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και πρόεδροι οικισμών δεν έπεσε αλάτι με αποτέλεσμα εδώ και 4 μέρες σε πολλά χωριά να μην υπάρχει ακόμα πρόσβαση όπως στα Περιβόλια Φιγαλείας και στη Φιγάλια αλλά και σε χωριά των Δ.Ε Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας. Χτες αργά το βράδυ αλατιέρα της  Π.Ε Μεσσηνίας όμως, εμφανίστηκε στα χωριά Σκληρού, Αμπελιώνα, Νέδα που βρίσκονται κοντά στον Επικούριο Απόλλωνα.

Έτσι από το Σάββατο έως και σήμερα πολλοί δρόμοι είναι κίνδυνος – θάνατος για τα οχήματα αφού έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Οι δήμοι σε συνεργασία με την Π.Ε Ηλείας αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες στις Δ.Ε Αλιφείρας και Ανδρίτσαινας. Λειτουργούν κανονικά στη Δ.Ε Φιγαλείας. Όσο αφορά τον καιρό, σύντομα αναμένονται βροχές κάτι που σημαίνει πως σε λίγες ώρες τα χιόνια και οι πάγοι θα μας αποχαιρετήσουν. Στη φωτογραφία το κέντρο της Λυνίσταινας.

Πηγή: Φιγαλείαnews24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος