FOLLOW US: facebook twitter

Κρέστενα: 11ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Έκφρασης

Ημερομηνία: 14-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με το σύνθημα: “Σχολείο και κοινωνία μαζί με άρμα τον πολιτισμό”

krestena-fest-mathites2

Του Γιάννη Σπυρούνη – jspirounis@gmail.com

Στη δεύτερη δεκαετία της «ζωής» του εισέρχεται το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Έκφρασης στην Ηλεία. Την Παρασκευή 15 Απριλίου στην Κρέστενα θα πραγματοποιηθεί η 11η διοργάνωση του μεγάλου πολιτιστικού θεσμού στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας στην έδρα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των γυμνασίων και των λυκείων του νομού. Χθες το πρωί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διοργανωτών στο δημαρχείο της Κρέστενας, όπου μίλησαν για το φετινό φεστιβάλ…

 

krestena-fest-mathites3

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος αναφερόμενος στο θεσμό που φέτος «περπατά» στη δεύτερη δεκαετία του, τον χαρακτήρισε ως ένα γεγονός που έχει αγκαλιαστεί από τα παιδιά και υποστηρίζεται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Καλούμε τους πολίτες της Ηλείας να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός. Είναι ο έπαινος που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά που χωρίς να αμελούν τον κύριο σκοπό που έχουν στο σχολείο, αναδεικνύουν δυνατότητες που έχουν σε τομείς που αφορούν τον πολιτισμό. Τυχαίνει να ζούμε στο νομό που έχει βάλει τις βάσεις και έχει την προσφορά του σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο. Εκτιμώ ότι όπως τα προηγούμενα χρόνια θα δούμε κάτι που θα μας προκαλέσει έκπληξη αλλά κυρίως θα είναι η δημιουργίες των παιδιών τέτοιες, που παρακολουθώντας το θεσμό στη δεκαετία, κάθε χρόνο αναβαθμίζεται ποιοτικά και σε συμμετοχή. Τα γεγονότα που η χώρα ζει φαντάζομαι πως δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή και την ποιότητα της δουλειάς των παιδιών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και με μεγάλη χαρά περιμένουμε την Παρασκευή να υποδεχθούμε και να καλωσορίσουμε όλα τα παιδιά της Ηλείας τα οποία θα μας δείξουν ότι έχουν ετοιμάσει. Εύχομαι να είμαστε καλά και να είμαστε εδώ στο ξεκίνημα και της τρίτης δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος που ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τον προϊστάμενο της.

krestena-fest-mathites4

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Βασίλης Δημητρέλλος, από την πλευρά του χαρακτήρισε φιλόξενο το περιβάλλον στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και αναφερόμενος στο 11ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Έκφρασης, είπε πως «…συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όπου θα προβάλλουν και θα αναδείξουν έργα, της τέχνης και της τεχνολογίας τους. Είναι ένας θεσμός το φεστιβάλ που ξεκίνησε από κάποια προσπάθεια μέσα από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως ιδέα, αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε απλόχερα από το δήμο Κρεστένων και έφτασε στο σημείο σήμερα, εκείνη η ιδέα να αποκτήσει Πανηλειακό χαρακτήρα και με ισχύ διαχρονική, κάτι που μπορεί να το αναγάγει και σε θεσμό. Εκτιμώ πως είναι τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι το Φεστιβάλ των Κρεστένων γίνεται ένας θεσμός στην Ηλεία. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αναδείξουν τις ικανότητες και της δεξιότητές τους, σε αρκετά επίπεδα που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αναδείξουν πάντα μέσα στο σχολικό χώρο». Ο κ. Δημητρέλλος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν το φεστιβάλ και τόνισε πως το σύνθημα στη φετινή διοργάνωση θα είναι «σχολείο και κοινωνία πάνε μαζί».

krestena-fest-mathites

Τέλος η δημοτική σύμβουλος και εκπαιδευτικός Ρούσσα Μωραϊτη, τόνισε πως «το μαθητικό φεστιβάλ έχει μια παράδοση και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως αφορά μόνο στη συμμετοχή και σε κανένα διαγωνισμό, βραβεύσεις και διακρίσεις και κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Ο χώρος της Γιορτής Σταφίδας έχει προσφέρει πολλές όμορφες στιγμές είναι μια πανδαισία νιάτων που δίνει κέφι και χαρά σε όλο το χώρο και το απολαμβάνουν και αυτά και εμείς οι μεγαλύτεροι που τα καμαρώνουμε και τα θαυμάζουμε για όλες τις δημιουργίες τους». Παράλληλα αναφέρθηκε στην βοήθεια που παρέχει ο δήμος υλικοτεχνικά, ως συνδιοργανωτής με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος