FOLLOW US: facebook twitter

Συγκινητική η εκδήλωση στη Γλύφα για τους Μικρασιάτες της Ηλείας

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

mikrasiates3

11ο Αντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής

Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλύφας «Η Αγία Μαρίνα» τίμησε και φέτος με κάθε λαμπρότητα την  επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

mikrasiates1

Το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  στο μνημείο  θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής που βρίσκεται στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού της Γλύφας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων, ενώ συγκινητική υπήρξε η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τον γεννημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης κάτοικο της Γλύφας Σταύρο Δεμερτζή.

mikrasiates2

Το βράδυ της 18ηςΣεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του συλλόγου, το 11οΑντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής,  στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού της Γλύφας.

mikrasiates5

Ο ιστορικός Ανδρέας Μπαλτάς ανέπτυξε το θέμα: «Οι Μικρασιάτες της Ηλείας», ενώ ακολούθησε η πρώτη δημόσια εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, που παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας.

mikrasiates4

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια που ερμήνευσε το μουσικό σχήμα «Φλαμά Banda», ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει παραδοσιακά γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου. Έτσι, για ακόμη μία χρονιά, οι κάτοικοι της Γλύφας απέδωσαν  φόρο τιμής στους προγόνους τους και ανέδειξαν την ιστορία και τον πολιτισμό των αλησμόνητων πατρίδων τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος