FOLLOW US: facebook twitter

10χρονος από την Ηλεία στην ΜΑΦ του Ρίου με κορονοϊό

Ημερομηνία: 07-12-2020 | Συντάκτης:
Παρουσίασε επιβάρυνση στο στάδιο της θεραπείας και εξετάζεται ακόμα και η πιθανότητα της νόσου Καβασάκι

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και σε Μονάδα αυξημένης φροντίδας ( ΜΑΦ) νοσηλεύεται ένας 10χρονος από την Ηλεία, που είχε βρεθεί θετικός στην covid-19 πριν από μερικές ημέρες μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Το παιδί είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα κορονοϊού,  χωρίς ωστόσο κάτι το ανησυχητικό, αλλά  σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΡΤ και το κανάλι OPEN, στην πορεία  η κλινική του εικόνα άλλαξε, αφού παρουσιάσθηκαν επιπλοκές στην υγεία του και πρόβλημα στους πνεύμονες, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί αμέσως στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις  εμφάνισης επιβάρυνσης της υγείας μετά το στάδιο νόσησης και εξετάζονται προσεχτικά από τους γιατρούς τα αίτια επιδείνωσης της κατάστασής του, ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι. Αν αυτό τελικά συμβαίνει, θα είναι το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Ελλάδα που εμφανίζεται αποκλειστικά στα παιδιά και τα συμπτώματά του μοιάζουν όμως με αυτά της Προφύρας που είναι αυτοάνοσο νόσημα.

Ο 10χρονος σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση είναι σε σταθερή κατάσταση, δεν είναι διασωληνωμένος, αλλά οι επόμενες μέρες θα δείξουν πιο ουσιαστικά στοιχεία για την πορεία της υγείας του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος