FOLLOW US: facebook twitter

«100 λεπτά για τον Γιάννη»: Η συνέντευξη Τύπου για τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου του Σαββάτου στην Γαστούνη

Ημερομηνία: 04-05-2022 | Συντάκτης:

Η οργάνωση «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή» διοργανώνει το Σάββατο 7 Μαΐου, στο γήπεδο Γαστούνης, φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου με επίλεκτους ποδοσφαιριστές της Ηλείας, για τον 16χρονο Γιάννη Μεμπέλι από τα Καβάσιλα, που πάσχει από τα 6 του χρόνια από μια σπάνια ασθένεια, που λέγεται σηραγγώδες αιμαγγείωμα του εγκεφάλου. Το εισιτήριο είναι μόλις 1 ευρώ, όπως και η προπώληση. Ο αγώνας μεταξύ των επιλέκτων έχει ώρα έναρξης τις 6μ.μ., ενώ, νωρίτερα, στις 4μ.μ., θα παίξουν ποδόσφαιρο 250 παιδιά από Ακαδημίες του νομού. Σήμερα το πρωί οι άνθρωποι της οργάνωσης «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή», Ντέγιαν Μιλοσέσκι, Στάθης Χαραλαμπόπουλος και Νίκος Παναγόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας.

Πρώτος πήρε το λόγο ο δικηγόρος της οργάνωσης «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή», Νίκος Παναγόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το σλόγκαν αυτής της εκδήλωσης είναι «100 λεπτά για τον Γιάννη». Ασφαλώς γνωρίζουμε πως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 λεπτά, αλλά θέλαμε με έναν συμβολικό τρόπο να πούμε πως θα αγωνιστούμε 100 λεπτά για τον Γιάννη, να κάνουμε την δική μας μικρή υπέρβαση, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τις διαρκείς υπερβάσεις που έχει κάνει αυτό το παιδί από πολύ μικρή ηλικία για να σταθεί όρθιο και να μείνει στη ζωή. Ένα παιδί που από τα 6 του χρόνια διεγνώσθη με ένα αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο και λόγω αυτού χρειάστηκε να κάνει πολλά χειρουργεία και να νοσηλευτεί για πολλές εβδομάδες στην Εντατική Παίδων του Νοσοκομείου Πατρών και στη συνέχεια, μετά τις επεμβάσεις του, στο Ρίο. Πλέον είναι άμεση ανάγκη να κάνει μία ακόμα επέμβαση, το ίδιο δύσκολη και δαπανηρή στο Βερολίνο της Γερμανίας. Για τον λόγο αυτό η οικογένεια του Γιάννη ζητά από όλους μας να κάνουμε μια προσευχή και όσο μπορούμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, να συνεισφέρουμε για να μπορέσει να συγκεντρώσει αυτό το ποσό, ώστε να γίνει η επέμβαση».

Ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι τόνισε μεταξύ άλλων: «Την οργάνωση «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή» την ξεκινήσαμε το 2013. Είμαστε εγώ, ο Στάθης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος. Ήμασταν 4 άτομα, καθώς την οργάνωση την ξεκίνησε η Νικολέτα Παπαδοπούλου, που αυτή την στιγμή δυστυχώς δεν είναι μαζί μας, οπότε εμείς συνεχίζουμε την ιδέα της, αυτό που μας άφησε, να στηρίζουμε όπως μπορούμε όποιον έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας… Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βλέπω πως θέλει να βοηθήσει και μακάρι να γεμίσουμε το γήπεδο της Γαστούνης, όπως κάναμε στον Πύργο το 2018. Είναι πολύ βασικό να δώσουμε ψυχολογία στον Γιάννη, είναι ένας μαχητής που παλεύει συνεχώς. Και μακάρι να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε το Σάββατο και να τον εμψυχώσουμε…».

Τέλος, ο Στάθης Χαραλαμπόπουλος είπε: «Η δραστηριότητα και η δράση μας είναι συμβολική. Σίγουρα πιστεύω πως μέσω των εφημερίδων και των ιστοσελίδων και των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για αυτά τα παιδιά, το ποσό των 15.000 ευρώ που χρειάζεται μπορεί να μαζευτεί. Όμως η δουλειά η δική μας δεν είναι μόνο η οικονομική στήριξη στον Γιάννη. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπως ονομάζονται και οι αγώνες μας, που μπορεί να γυρίσει καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Στο παρελθόν μας είχαν πει πως δεν υπάρχει ελπίδα, αλλά είδαμε πως όλα μπορούν να συμβούν και αυτός είναι ο σκοπός που εγώ προσωπικά ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι». Πρακτικά είναι ένα εισιτήριο 1 ευρώ που μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει. Τα εισιτήρια προπωλούνται από την Τρίτη και έχουμε αναρτήσει τα σημεία προπώλησης στη σελίδα μας στο facebook “Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή” και αυτά είναι: στον Πύργο: Pits fitili, Frida day and night, Physio Place, στην Αμαλιάδα: Βιβλιοπανόραμα, στη Γαστούνη: Αρτοζαχαροπλαστείο Μπίρμπας, Πιτσαρία Καμπάς, Queen cafe, στην Ανδραβίδα: Vambra cafe, Queen cafe, στα Λεχαινά: Pallas, Πιτσαρία Μουσερής και στην Βάρδα: Pol cafe».

Στις ομάδες επιλέκτων Ηλείας, προπονητές θα είναι οι: Αλέξης Γαλάνης, Μιχάλης Παπουτσής στη μια και Αλέξης Γαβριλόπουλος, Ερνέστο Λυμπέρης στην άλλη.


Κώστας Πλιάγκος

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Πρωινής την Πέμπτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος