FOLLOW US: facebook twitter

10 Low-Budget ιδέες για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σου!

Ημερομηνία: 24-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Θέλεις να ανεβάσεις τη διάθεση σου και να ζήσεις το καλοκαίρι, όπως του αξίζει; Αν λατρεύεις τις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στο μπαλκόνι σου, τότε σίγουρα θα σε ενδιαφέρει και η καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού. Έφτασε η ώρα να μαζέψεις τα χαλιά και να πεις αντίο στο χειμώνα!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνει μόνος/-η σου για να ομορφύνεις το χώρο σου και άλλα για τα οποία θα χρειαστείς μια μικρή βοήθεια. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι ιδέες μας για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού, απαιτούν λίγο κόπο και προσφέρουν πολύ μεγάλη ανταμοιβή. Οι διακεκριμένοι διακοσμητές του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας τις προτάσεις τους για να φέρεις αέρα ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου.

10 φανταστικές ιδέες για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σου!

κουνιστή-καρέκλα-καλοκαιρινή-διακόσμηση-σπιτιού-768x515

#1 Κουνιστές καρέκλες

Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες λύσεις και επιλογές για κουνιστές καρέκλες που ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια. Μπορείς να βρεις πολύ όμορφες καρέκλες με 30€ αλλά και με 250€ και άνω. Βέβαια, αν έχεις διάθεση να κάνεις πράγματα μόνος-η σου και να δημιουργήσεις, μπορείς να επισκευάσεις μια ήδη υπάρχουσα κουνιστή καρέκλα, που αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια ξεχασμένη αποθήκη ή να αγοράσεις πολύ φθηνά μια μεταχειρισμένη και να της δώσεις τις δικές σου πινελιές.

πολύχρωμα-μαξιλάρια

#2 Πολύχρωμα μαξιλάρια και πουφ

Από τις low-budget για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μαξιλάρια, οι μαξιλάρες και τα πουφ στα αγαπημένα μας Κυκλαδίτικα χρώματα. Τοποθετώντας μερικά πολύχρωμα μαξιλάρια, ακόμα και το πιο “αυστηρό” σαλόνι, αμέσως βάζει τα καλοκαιρινά του και σου ανεβάζει τη διάθεση. Οι δικές μας αγαπημένες αποχρώσεις μπορεί να είναι οι μπλε, που μυρίζουν θάλασσα, αλλά εσύ μπορείς να “παίξεις” με όποιο χρώμα θέλεις! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα γεωμετρικά σχέδια και σχήματα είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση του Σπιτιού για το 2018.

#3 Διακόσμηση τζακιού σε Καλοκαιρινό Στυλ

Η πιθανότητα να ανάψεις το τζάκι σου για τους επόμενους 6 μήνες είναι πραγματικά πολύ μικρή. Ευκαιρία, λοιπόν, να στολίσεις αυτή την όμορφη γωνία του σπιτιού σου! Πρωτίστως θα πρέπει να την καθαρίσεις καλά ώστε να φύγουν τα υπολείμματα στάχτης και τα μαύρα σημάδια. Τι στυλ έχεις επιλέξεις για το σαλόνι σου; Κλασικό, μίνιμαλ, ρετρό ή casual; Σκέψου την αρχιτεκτονική του χώρου και κόσμησε το γείσο και το εσωτερικό της εστίας σου αναλόγως. Εμείς λατρεύουμε αυτό το έξυπνο καμουφλάζ με το ξύλινο πάνελ και τα λουλούδια!

βουκαμβίλια-διακόσμηση

#4 Βουκαμβίλια

Η βουκαμβίλια, ως φυτό, μπήκε κατ’ εξαίρεση στη λίστα με τις ιδέες μας για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού διότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι και μόνο η σκέψη της μας θυμίζει νοσταλγικά, όμορφα καλοκαίρια του παρελθόντος και γεμίζει την καρδιά με μοναδικά χρώματα και συναισθήματα. Εξαιρετικά δημοφιλής στις μεσογειακές χώρες, η βουκαμβίλια αναρριχάται πολύ γρήγορα και στολίζει τις εισόδους και τις βεράντες των σπιτιών μας με μοναδικό τρόπο.

τραπέζι-από-παλέτα-για-το-μπαλκόνι

#5 Τραπέζι από παλέτες για το μπαλκόνι σου!

Το τραπεζάκι καθιστικού από ξύλινες παλέτες είναι ένα από τα δημοφιλέστερα Diy projects της φετινής χρονιάς! Μπορείς να δημιουργήσεις μόνος/-η αυτή την υπέροχη κατασκευή με ελάχιστα χρήματα. Διάβασε το άρθρο μας «DIY μαστορέματα με ξύλο που αξίζει να δοκιμάσεις!» και δες αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις το τραπέζι σου και να βάλεις χρώμα στο μπαλκόνι σου! Η χαρά σου θα είναι διπλή αφού κάθε φορά που θα χαλαρώνεις θα απολαμβάνεις τους κόπους των προσπαθειών σου!

φωτισμός-στο-μπαλκόνι

#6 Κρυφός Φωτισμός ή Κρεμαστά Φανάρια;

Ο κρυφός φωτισμός συγκαταλέγεται περισσότερο στις “επενδύσεις” για το σπίτι παρά στις καλοκαιρινές ιδέες διακόσμησης. Αποφασίσαμε να τον συμπεριλάβουμε, όμως, στη λίστα μας διότι μας προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξουμε εξ ολοκλήρου την ατμόσφαιρα και την αντίληψη μας για τον χώρο που μας περιβάλλει. Ταιριάζει τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και έχει διπλή λειτουργία, πρακτική και αισθητική. Αν αναζητάς μια οικονομικότερη λύση για το σπίτι σου, μπορείς να κρεμάσεις όμορφα κρεμαστά φανάρια στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σου και να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι.

Ombre-τοίχος

#7 Tεχνική ombre

Aν είσαι γυναίκα τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει για την τεχνική βαφής των μαλλιών που λέγεται ombre. Η ιδέα βασίζεται στην αρμονική σύνδεση διαφορετικών χρωμάτων. Πώς πετυχαίνεις αυτή την τεχνική στον τοίχο του σπιτιού σου; Δεδομένης της εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών χρωμάτων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και εμπειρία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Η σύνδεση των χρωμάτων αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας για την ανανέωση του σπιτιού. Άλλωστε η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι πιο ιδανικές εποχής για τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού σου!

καλοκαιρινή διακόσμηση

#8 Εν λευκώ 

Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν σου θυμίζει καλοκαίρι είναι τα σκούρα χρώματα και τα «βαριά» έπιπλα. Η αντικατάσταση τον επίπλων είναι φυσικά μία δύσκολη και αρκετά δαπανηρή υπόθεση. Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να τα αλλάξεις για να φωτίσεις το σαλόνι σου; Μπορείς πολύ πιο απλά να μεταμορφώσεις τις σκούρες ξύλινες επιφάνειες, βάφοντας τις λευκές! Ειδικά αν ο χειμώνας έχει αφήσει τα σημάδια του στα έπιπλα του μπαλκονιού και του κήπου σου, τότε αυτό το μικρό «φρεσκάρισμα» είναι απαραίτητο για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού!

καθρέφτης-στο-μπαλκόνι-2

#9 Καθρέφτης στο μπαλκόνι 

Ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από το καθιστικό θα μετατρέψει αυτόματα το μπαλκόνι σου σε ένα υπέροχο δωμάτιο. Εκεί θα μπορείς να απολαμβάνεις τον καφέ σου κάτω από τον ήλιο ή το παγωμένο σου κρασί το βραδάκι. Μη διστάσεις να ανάψεις μερικά κεριά, αν θέλεις να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα. Μόλις νυχτώσει ο καθρέφτης θα αντανακλά με μαγικό τρόπο το φως των κεριών. Ειδικά σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό και τα φαναράκια, σίγουρα το μπαλκόνι σου θα γίνει ο αγαπημένος χώρος συγκέντρωσης για όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

μπλε-ρίγες-768x525

#10 Μπλε & Ρίγα 

Για την Ελλάδα που βυθίζεται στο μπλε δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός χρωμάτων από το λευκό, το γαλάζιο και το χρώμα της θάλασσας. Ακόμη και αν δεν έχεις την ευχέρεια να αλλάξεις τις κουρτίνες και τα υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια μπορείς απλώς να προσθέσεις μερικές χαρούμενες καλοκαιρινές πινελιές. Μία από τις καλύτερες ιδέες που μας πρότειναν οι έμπειροι διακοσμητές μας είναι οι αραχνοΰφαντες ριγέ κουρτίνες που κρύβουν με όμορφο τρόπο το μπαλκόνι, δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος