FOLLOW US: facebook twitter

10 λόγοι για να τρέξεις στον 7ο Μαραθώνιο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 01-03-2023 | Συντάκτης:

Θέλεις να τρέξεις έναν αγώνα την άνοιξη, αλλά δεν έχεις επιλέξει ακόμα; Κι όμως, υπάρχει κάποιος που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις σου. Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας έρχεται φέτος το διήμερο 25-26 Μαρτίου και σου εγγυάται όχι μόνο μια μοναδική αγωνιστική εμπειρία, αλλά και ότι… θα πιάσουν τόπο οι προπονήσεις σου!

Αν το σκέφτεσαι καιρό εμείς σε βγάζουμε από το δίλημμα και σου δίνουμε τους 10 λόγους για να συμμετέχεις:

1. Νέα, ευκολότερη διαδρομή

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις του Μαραθώνιου καθώς το πρώτο κομμάτι της διαδρομής (15χλμ.) έχει τροποποιηθεί παρακάμπτοντας την εθνική οδό. Το αποτέλεσμα είναι η διαδρομή να είναι ευκολότερη, με μικρές υψομετρικές εναλλαγές που την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα, αλλά και πολύ πιο ωραία καθώς κινείται μέσα από ελαιώνες και μικρά χωριά αναδεικνύοντας το τοπίο της περιοχής.

2. Πολλές επιλογές διαδρομών

Είτε είσαι νέος, είτε έμπειρος δρομέας, ακόμα και αν είσαι σε ηλικία που δεν συνηθίζεται να τρέχεις μεγάλες αποστάσεις, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας είναι εδώ για όλους. Μπορείς να τρέξεις τον Μαραθώνιο (Αμαλιάδα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία), τον Ημιμαραθώνιο (Πύργος – Αρχαία Ολυμπία), τον αγώνα των 12,6χλμ. (Αρχαία Ήλιδα-Αμαλιάδα, στις 25/3) και τον αγώνα των 5χλμ. (Πύργος).

3. Το βάθρο σε περιμένει!

Έχεις μεγαλύτερες πιθανότητας να κερδίσεις καθώς θα υπάρχει βράβευση ανά 5ετία στις ηλικιακές κατηγορίες για τους αγώνες του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου.

4. Δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής για συλλόγους/ομάδες με ειδικά προνόμια

Αν ανήκεις σε κάποιον σύλλογο δρομέων, τότε έχουμε καλά νέα και για την… τ΄σέπη σου, καθώς οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής (από 5 άτομα και πάνω) έχουν αρκετά χαμηλότερο κόστος. Αν δεν ανήκεις σε κάποιον σύλλογο πάρε τους φίλους σου και ελάτε!

5. Ιστορικότητα διαδρομής

Γνωρίζεις άλλη διαδρομή που είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Ιδεώδες; Εμείς όχι! Συμμετέχοντας σε έναν από τους αγώνες του Μαραθώνιου Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα, γίνεσαι και εσύ μέρος αυτής της ιστορίας. Και μην ξεχνάς αν δεν υπήρχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν θα υπήρχε και ο Μαραθώνιος!

6. Φόρος τιμής στον Χαρίλαο Βασιλάκο

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Χαρίλαο Βασιλάκο, τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο στην ιστορία. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να τιμήσεις με τη συμμετοχή σου έναν από τους σημαντικότερους αθλητές που άνοιξαν το δρόμο γι’ εμάς τους υπόλοιπους.

7. Αγώνας με σταθερή αξία

Η διοργάνωση μετράει ήδη 7 χρόνια παρουσίας στο δρομικό μας καλεντάρι, κάτι που αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

8. Αθλητικός τουρισμός

Έχεις την ευκαιρία να φύγεις λίγο από την πόλη και να συνδυάσεις το τρέξιμο με μία δρομική απόδραση.

9. Συνάντηση με δρομείς από όλη την Ελλάδα

Έχεις φίλους δρομείς από όλη την Ελλάδα; Δώσε ραντεβού μαζί τους στους αγώνες της Ολυμπίας και διασκέδασε τρέχοντας μαζί τους. Προσοχή: Το κάλεσμα φίλων γρηγορότερων από εσένα κρύβει… παγίδες!

10. Μία τρομερή εθελοντική ομάδα θα είναι εκεί να σε υποστηρίξει!

Περισσότεροι από 400 εθελοντές, σε σταθμούς τροφοδοσίας, ποδήλατα, δίκυκλα και αυτοκίνητα, θα βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών για να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα αλλά ότι δεν θα σου λείψει τίποτα σε θέματα τροφοδοσίας και εμψύχωσης!

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.olympiamarathon.gr/

Mείνε συντονισμένος με τα social του αγώνα:

facebook

instagram


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ