FOLLOW US: facebook twitter

10 Χρόνια ζωγραφικής 2007-2017

Ημερομηνία: 19-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

karaxaliou-10xronia-zwgrafiki-afierwma-prosfugiko-boo-cafe

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Καραχάλιου από την Ολυμπία στο το  Boo Art Cafe στην Αθήνα 2-5 Φεβρουαρίο

Ειδικό αφιέρωμα με τρίπτυχα έργα της στο προσφυγικό

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Γεωργίας Καραχάλιου από την Αρχαία Ολυμπία με τίτλο « 10 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2007-2017», φιλοξενεί και παρουσιάζει από τις 2 έως και τις 5 Φλεβάρη, το  Boo Art Cafe στου Ψυρρή, στην Αθήνα. Σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο, υψηλής αισθητικής που κατά καιρούς φιλοξενεί σημαντικά εικαστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και εκθέσεις ζωγραφικής πολλών καλλιτεχνών και μετατρέπεται έτσι σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με χρώμα και μουσική, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εικαστικούς και καλλιτέχνες να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη και τις ανησυχίες τους.

karaxaliou-10xronia-zwgrafiki-afierwma-prosfugiko-afisa

karaxaliou-10xronia-zwgrafiki-afierwma-prosfugiko1

Η Γεωργία Καραχάλιου, θα εκθέσει περίπου 30 έργα της, αντιπροσωπευτικά του συνόλου της δουλειάς της σε μια δεκαετία, από την στιγμή – όπως λέει η ίδια- που αποφάσισε να πάρει τα πινέλα και τα χρώματα και να ζωγραφίσει το δικό της παράδεισο, να ασχοληθεί με την ζωγραφική που λατρεύει. Ανάμεσα στα έργα της ξεχωρίζει και μια πολύ ιδιαίτερη θεματική, αφιερωμένη στο προσφυγικό, που καταγράφει το ξεκλήρισμα, τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων, την αγωνία για να βρουν μια νέα πατρίδα, εξ ου και η υδρόγειος στα έργα της πάνω από πρόσωπα απελπισμένα. « Το προσφυγικό- αναφέρει μιλώντας στην Πρωινή η Γεωργία Καραχάλιου, με έχει συγκλονίσει όπως όλον τον κόσμο πιστεύω και δεν θα μπορούσα να μην καταγράψω με τον δικό μου τρόπο το δράμα και την απελπισία των ξεριζωμένων. Τις θάλασσες που διάνυσαν για να επιβιώσουν και να βρουν μια νέα πατρίδα να στεγάσει τα όνειρά τους. Παρ’ όλη τη θλίψη και τον πόνο ψυχής, στους πίνακές μου, στο βάθος δίπλα από την υδρόγειο βγαίνει του ουράνιο τόξο, που συμβολίζει την ελπίδα. Γιατί πρέπει να υπάρχει ελπίδα».

karaxaliou-koutri

karaxaliou-10xronia-zwgrafiki-afierwma-prosfugiko

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει πότε πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια»

Η ζωγράφος, μιλώντας μας γι αυτήν την ζωγραφική πορεία των 10 χρόνων, η έκθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί και επετειακή, μας λέει ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πότε πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα οποία της δόθηκε η ευκαιρία να αποτυπώσει στους πίνακές της όλα όσα κλείνει στην ψυχή της, ότι ερεθίζει το μυαλό και την φαντασία της και όταν πλέον πάρουν μορφή, νοιώθει ανακουφισμένη. «Η ζωγραφική είναι για μένα ένας μαγικός τρόπος έκφρασης που οδηγεί σε μια προσωπική κάθαρση. Μου δίνει ενέργεια, με εξιτάρει, μου δημιουργεί αισιοδοξία γιατί είναι πολύ ωραίο να μπορεί με κάποιο τρόπο, με πινέλα και χρώματα, να πεις με το δικό σου τρόπο όλα αυτά που θέλεις και σκέφτεσαι».

karaxaliou-10xronia-zwgrafiki-afierwma-prosfugiko2

Να σημειώσουμε ότι η Γεωργία Καραχάλιου έχει κάνει στο παρελθόν ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αρχαία Ολυμπία, στην Πάτρα και στην Αθήνα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην Νάουσα, στην Τουρκία- Κωνσταντινούλη, στο Τσανάκαλε και στο Αδραμίτιο – και πρόσφατα τον Νοέμβριο στο Παρίσι.

karaxaliou-gewrgia


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος