FOLLOW US: facebook twitter

10 μέρες παράταση από τη ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ: Αγώνας δρόμου για να μαζέψουν τα οφειλόμενα

Ημερομηνία: 04-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Προθεσμία 10 μερών, έως τις 12 Ιουνίου 2018,  έδωσε στους ΤΟΕΒ της Ηλείας με ανακοίνωσή  η ΔΕΗ, με στόχο να μαζέψουν τα ποσά που απαιτούνται για την προκαταβολη του 30% και την νέα ρύθμιση των οφειλών τους,  αναστέλλοντας έτσι τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

1. Ορίζεται προθεσμία 10 ημερών, και συγκεκριμένα έως τις 12.06.2018, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ποσά για την προκαταβολή και να προβούν σε διακανονισμό των υπολοίπων των οφειλών τους.

2. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία αναστέλλονται όλες οι αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας και θα γίνεται άμεσα επανασύνδεση των παροχών που είναι κομμένες.

3. Καλούνται οι υπεύθυνοι των Οργανισμών να ανταποκριθούν αξιοποιώντας αυτήν την ευκαιρία που τους παρέχει η Επιχείρηση. Τονίζεται ότι το πλαίσιο διακανονισμών της ΔΕΗ είναι απολύτως επαρκές και ρεαλιστικό, ώστε την επόμενη διετία να προκύψει η κανονικότητα στις σχέσεις των ΤΟΕΒ με την Επιχείρηση.

Διαδόσεις περί 100 δόσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσονται στους σχεδιασμούς της ΔΕΗ.

Έτσι, μετά από την νέα αυτή εξέλιξη, οι ΤΟΕΒ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την είσπραξη των οφειλών από τους οφειλέτες των ΤΟΕΒ προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ποσά, ενώ την Παρασκευή οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ μαζί με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Ν. Φάμελο, επισκέφθηκαν εκ νέου την Εισαγγελία Πύργου για να καταθέσουν νέα αναφορά, συνοδευόμενη από υπηρεσιακό σημείωμα τεχνικού, με το οποίο αναλύονται οι συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από τη διακοπή του ρεύματος, καθώς όπως είπε ο κ. Φάμελος  «ελλοχεύει κίνδυνος να υποστεί ζημιές ο εξοπλισμός των αντλιοστασίων εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι οποίες «αγγίζουν» τα 8,5 εκατ. ευρώ, ως εκ τούτου η καταστροφή του αρδευτικού είναι αναπόφευκτη.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος