FOLLOW US: facebook twitter

10 εκ ευρώ για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Ημερομηνία: 19-12-2017 | Συντάκτης:

Παροχή ειδικού βοηθήματος σε οικονομικά ασθενέστερους πολίτες

Παροχή ειδικού βοηθήματος για την άμεση επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος θα δοθεί σε οικονομικά ασθενέστερους πολίτες που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες.

Ειδικότερα θα διατεθεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ως εφάπαξ βοήθημα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ενεργειακές ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ενεργειακή ένδεια καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με την οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ύψος και η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οι επιμέρους αρμοδιότητές τους καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης είναι η μεταφορά, εντός του 2017, του ποσού σε συνιστώμενο Ειδικό Λογαριασμού Επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Πηγή: Efsyn


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος