FOLLOW US: facebook twitter

10 χρόνια από την προσφορά των Ελβετών πολιτών στην Ανδρίτσαινα: Παρών και ο Ελβετός Πρέσβης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:

Ισχυροί πλέον οι δεσμοί φιλίας

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την δωρεά 800 αμνοεριφίων στους πληγέντες κτηνοτρόφους της περιοχής

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας και ο Ελβετικός Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας τιμήθηκε η επέτειος για την συμπλήρωση δέκα χρόνων  από την προσφορά των Ελβετών πολιτών στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Στην εκδήλωση που έγινε στο κτίριο της Δημόσιας Ιστορική Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας και άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος της Δημόσιας Ιστορική Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας κ. Γιώργος Βλασσόπουλος,παραβρέθηκαν, μίλησαν και ευχαρίστησαν τους Ελβετούς πολίτες,μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος,  ο πρόεδρος του Ελβετικού Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας κ. Δημήτρης Τσελεπής,  η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανδριτσάνων κ. Βάσω Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων κ. Θανάσης Θεοχάρης, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ανδρίτσαινας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος.

Επίσημος και επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kelsen.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 ο Ελβετικός Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας πήρε μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Πουλώντας στην Ελβετία ένα συλλεκτικό μπλε μολύβι κατόρθωσε να συγκεντρώσει χρήματα για τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής. Το 2008 αγοράστηκαν με αυτά τα χρήματα 800 αμνοερίφια τα οποία και δωρήθηκαν σε πληγέντες κτηνοτρόφους της Ανδρίτσαινας για να τους βοηθήσει να συνεχίσουν την παραγωγή τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος