FOLLOW US: facebook twitter

10 ιδέες για χειροποίητα δώρα

Ημερομηνία: 20-12-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Όχι μόνο γιατί αναλογικά με τηναισθητική τους είναι πολύοικονομικότερα από ένα μικροδωράκι που θα βρίσκατε στα καταστήματα, αλλά κυρίως γιατί το ότι θα είναιφτιαγμένα από εσάς τους προσδίδει μια αναντικατάστατη αξία, όποιος κι αν είναι ο αποδέκτης τους.

Ένα δώρο για το σπίτι είναι πάνταευπρόσδεκτο από τους περισσότερους κι έστω κι αν δεν έχετε εμπειρία σε κατασκευές-χειροτεχνίες, μην “φοβάστε” την ιδέα. Έως και οι μικροατέλειες θα έχουν την …υπογραφή σας και θα κάνουν το δώρο σας ακόμη πιο …μοναδικό.

1.Αντικείμενα με την τεχνική ντεκουπάζ.

Επιλέξτε χαρτί ή  χαρτοπετσέτα σ΄ένα μοτίβο που πιστεύετε πως θααρέσει στον αποδέκτη του δώρου και επεξεργαστείτε μ΄αυτό και κόλλα οποιοδήποτε ξύλινο, μεταλλικό, γυάλινο ή και χάρτινοδιακοσμητικό ή χρηστικό αντικείμενο. Ένα ξύλινο ή χάρτινο κουτί, έναν δίσκοσερβιρίσματος, μια πιατέλα, φτιάξτε κηροπήγια με γυάλινα βαζάκια και  ρυζόχαρτο κλπ. Οι επιλογές είναι αμέτρητες τόσο στα σχέδια όσο και στα αντικείμενα και μια απλή κατασκευή ντεκουπάζ, δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.

2.Διακοσμητικά μπωλ από δαντέλα

Εξαιρετικά πρωτότυπα, πολύ εύκολα στην κατασκευής τους και μπορείτε και να τα γεμίσετε πριν τα προσφέρετε με γιορτινά γλυκά, σοκολάτες κλπ. ή ένα κεράκι. Ιδανική επιλογή για ανθρώπους που ξέρετε ότι τους αρέσει τορομαντικό και ρετρό ύφος στην διακόσμηση του σπιτιού τους.

3.Βάζα – μαξιλαράκια για είδη ραπτικής

Επίσης εξαιρετικά πρωτότυπα και εξίσου απλά στην δημιουργία τους.
Επιλέξτε μέτριου ή μεγάλου μεγέθουςβάζα που θα γεμίσετε με είδη ραπτικής, κουβαρίστρες, καρφίτσες, κουμπιά κλπ και για να κάνετε το σύνολο περισσότερο εντυπωσιακό, προσθέστε μερικά διακοσμητικά στοιχεία από τσόχα που θα τα καρφιτσώσετε πάνω στο μαξιλαράκι.

4.Αντικείμενα από σελίδες περιοδικών 

Δεν είναι ανάγκη να διαλέξετε κάποιο ιδιαίτερα περίπλοκο ή μεγάλου μεγέθους σχέδιο, ακόμη κι ένα σετ απόσουβέρ φτιαγμένα από σελίδες περιοδικών θα καταπλήξουν σίγουρα οποιονδήποτε τα χαρίσετε. Όλες αυτού του τύπου οι κατασκευές είναι πραγματικά μοναδικές και ταιριαστές σε οποιοδήποτε σπίτι ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησής του.

5.Κουτιά αποθήκευσης από χαρτόκουτα

Διαλέξτε όμορφα υφάσματα για να ντύσετε κάθε είδους χάρτινα ή και πλαστικά κουτιά. Συνδυάστε διαφορετικά μοτίβα πάνω σε κάθε κομμάτι, ντύστε και το εσωτερικότων κουτιών που σκοπεύετε να χαρίσετεκαι μπορείτε και να τα γεμίσετε με γλυκά, σοκολατάκια, καραμέλες, να “κρύψετε” κάπου μέσα τους μια χριστουγεννιάτικη κάρτα κλπ.

6.Κηροπήγια – φαναράκια από βάζα

Αν βρεθεί άνθρωπος να πει ή έστω να …υπονοήσει ότι δεν θα τουάρεσαν ως δώρο, απλώς θα πρέπει να …διαγραφεί από την λίστα των γνωστών και φίλων σας .Διαλέξτε υλικά ανάλογα με το τι νομίζετε πως ταιριάζει καλύτερα στον χώρο που πρόκειται να τοποθετηθούν, βάλτε και τα κεράκια στο εσωτερικό τους πριν τα αμπαλάρετε,  με μπογιάδαντέλα, μπογιά μαυροπίνακα,αλάτι ή ζάχαρη, σκοινί ή χαρτί είναι απλώς …κουκλίστικα.

7.Διακοσμητικά αντικείμενα από τσιμέντο

Γλαστράκια, κασπώ, βάζα, κηροπήγιακλπ. Ότι κι αν διαλέξετε συνοδέψτε το με το …περιεχόμενότου, ένα μικρό φυτό, κεριά κλπ και έχετε …πρόχειρες τις οδηγίες κατασκευής, είναι σίγουρο θα πως θα σας τις ζητήσουν όπου κι αν χαρίσετε αυτού του τύπου τα διακοσμητικά από τσιμέντο ή γύψο.

8.Πολυόροφες πιατέλες από είδη σερβιρίσματος

Εξαιρετική ….συσκευασία για να χαρίσετε σε φίλους και γνωστούς μελομακάρονα, κουραμπιέδες και κάθε είδους γλύκισμα. Τοποθετείστε τα σε μια τέτοιαπολυόροφη πιατέλα που θα φτιάξετε από πιάτα, ποτήρια, μικρότερα δισκάκια κλπ. Αν το προτιμάτε, στα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα θα βρείτε πλήθος από πιάτα, φλυτζάνια, ποτήρια κλπ σε γιορτινά σχέδιαγια να συνθέσετε το δώρο σας.

9.Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες

Το …απόλυτο χριστουγεννιάτικο δώρο κι αυτές που θα φτιάξετε μόνοισας πολύ πιο εντυπωσιακές από τις τετριμμένες έτοιμες επιλογές του εμπορίου, αφού για μια αληθινά όμορφη χιονόμπαλα πέρα από εκείνες της “φτηνιάρικης” αισθητικής που γεμίζουν τα εποχιακά καταστήματα αυτήν την εποχή, θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετά. Είτε επιλέξετε αυτές με νερό είτε χωρίς, είναι σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές γιορτινές κατασκευές και σε αυτές που προορίζετε μην παραλείψετε με λεπτό πινελάκι και μπογιά να προσθέσετε την χρονολογία σε κάποιο σημείο στο κάτω μέρος, είναι μια λεπτομέρεια που με τα χρόνια θα αποκτήσει ιδιαίτερη αξίαγια τον αποδέκτη του δώρου σας κάθε χρονιά που θα το βγάζει μαζί με όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από κάποια κούτα και θα σας θυμάται.

10.Γούρια-Ημερολόγια

Σε οποιαδήποτε χειροποίητη κατασκευή – δώρο, δεν είναι το κόστος των υλικών που “αξιολογείται” όσο η ιδέα και η όλη σύνθεση. Με πολύ απλά και οικονομικά λοιπόν υλικά, μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα γούρια για να ταπροσφέρετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα, να προσθέσετε σ΄αυτές τις συνθέσεις ένα μικρόημερολόγιο κλπ. Σχοινί, κορδόνια και κορδέλες σε διάφορες αποχρώσεις, ξυλαράκια κανέλας, χάντρες, μικρά διακοσμητικά, ματάκια, πέταλα κλπ που θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές σε καταστήματα με είδη συσκευασίας και κατασκευών, τα δευτερεύοντα υλικά για αυτού του τύπου τις κατασκευές. Το πρωταρχικό είναι η …φαντασία σας.

Και…

  • Όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο του πακέτου, που θα προσφέρετεδώστε ιδιαίτερη σημασία στο γιορτινό αμπαλάζ.
    Ειδικά στα χριστουγεννιάτικα συμβολικά δώρα το χαρτί, οι κορδέλες και όποια πρόσθετα στοιχεία αποτελούν και εκείνα μέρος του …δώρου.
  • Κι ένα μπουκάλι ποτού ή ένα κρασί που θα χαρίσετε μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο δώρο.
  • Αν αποφασίσετε να χαρίσετε χειροποίητα δώρα κάντε έναν “κατάλογο” με όσους θέλετε να τα προσφέρετε, υπολογίστε πόσα κομμάτια χρειάζεστε και ποια υλικά, προμηθευτείτε τα μαζικά και ασχοληθείτε με όλες τις κατασκευές 1-2 μέρες που θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο, αντί κάθε τόσο να φτιάχνετε κι από κάτι …απλώνοντας και …μαζεύοντας  όλα όσα σας χρειάζονται χίλιες φορές.

Πηγή: ftiaxno-dimiourgo.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ