FOLLOW US: facebook twitter

1 δισ. ευρώ στα ΠΕΠ μετά τη συνάντηση Χαρίτση με τους περιφερειάρχες στην οποία συμμετείχε και ο Απ. Κατσιφάρας

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος για απορρόφηση 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στις Περιφέρειες, μετά τη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Οι πόροι παρέμεναν μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτοι στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην άμεση επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων, ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις. Τα κονδύλια θα πάνε στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και για προγράμματα καινοτομίας που οδηγούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός «Ανοίγει ο δρόμος για τις δράσεις της επιχειρηματικότητας των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων (ΠΕΠ), ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και παροχέτευση στην πραγματική οικονομία πόρων του ΕΣΠΑ ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που ως σήμερα παραμένουν αναξιοποίητοι.

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης συμφωνήσαμε σ’ ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών έως το τέλος Οκτωβρίου ώστε στη συνέχεια κάθε Περιφέρεια να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων.

Κοινή είναι η εκτίμησή ότι το ενδιαφέρον σ’ όλη τη χώρα είναι πολύ μεγάλο. Οι επιχειρηματικός κόσμος ζητά τις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ προκειμένου σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μπορέσει να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις ώστε να σταθεί με αξιώσεις αλλά και να βελτιώσει τη θέση της επιχείρησής του στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Κοινή είναι επίσης η εκτίμηση ότι οι επενδύσεις είναι απολύτως αναγκαίες για τη χώρα μας γιατί επενδύσεις σημαίνουν πάνω απ’ όλα νέες θέσεις εργασίας, που είναι το υπ’ αριθμόν 1 ζητούμενο σήμερα για την ελληνική κοινωνία.»

Οι περιφερειάρχες συμφώνησαν με τον κ. Χαρίτση αυτή η συνάντηση να επαναλαμβάνεται σε μηνιαία βάση προκειμένου αφ’ ενός να επιδιορθώνονται αρρυθμίες και να επιλύονται τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος